0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Verbouwing als kans

Als de oude keuken niet meer is wat hij is geweest

Zahlreiche Köche arbeiten in einer großen Gastroküche

De horeca is een zeer concurrerende markt. Daarom moet alles in de keuken precies kloppen en werken. Doet het dat niet, dan is een professionele verbouwing van de keuken noodzakelijk. Werkprocessen, medewerkers en machines moeten perfect op elkaar zijn afgestemd. Hoe, dat leest u hier.

Als een restaurant goed draait, is iedereen tevreden. De eigenaar en zijn medewerkers omdat de omzet goed is. En de gasten omdat het culinaire aanbod hen aanspreekt en ze het naar hun zin hebben. Zelfs de belastingdienst is blij - maar dat is een ander verhaal.

Maar wat nou als het horecabedrijf continu maximaal wordt belast en de vraag toeneemt? Wanneer steeds meer gasten voor de deur staan en moeten wachten?

Dan is het tijd om in actie te komen en het bedrijf naar groei om te zetten. Zorg voor meer doorvoer en bereik een beter bedrijfsresultaat. Zo werkt dat.

Op deze manier vergroten horecabedrijven hun capaciteit en rendement

Dus wat te doen om de capaciteit en het rendement te verhogen? Bekijk de ruimte waar de gasten zitten eens wat beter. Kunt u de tafels en stoelen anders neerzetten om zo het aantal zitplaatsen te vergroten? Let er wel op dat u aan de eisen van de branche voldoet. Is er de ruimte en de mogelijkheid om een ​​nieuwe buitenruimte te openen? Dan kunt u extra omzet genereren in het seizoen waarin het terras of de biergarten populair is.

Vraag uw gasten of ze eventueel eerder naar het restaurant willen komen of langer willen blijven. Verlengde openingstijden kunnen meer geld in het laatje brengen. Andersom geldt hetzelfde: als er tijdens het laatste uur voor sluitingstijd niets meer te doen is, kan het rendabel zijn om eerder te sluiten. Maar wat te doen als het in de keuken vastloopt? Dan is het zaak dat u nadenkt over een professionele verbouwing van de keuken.

Wanneer de keuken en de spoelkeuken worden verbouwd, moet er met veel zaken rekening worden gehouden

Als de nieuwe keuken personeels- en procesvriendelijk moet worden ingericht, moeten al bij het ontwerpen verschillende scenario's de revue passeren.

De werkprocessen, zowel in de keuken als tussen keuken, spoelkeuken en restaurantgedeelte, moeten beter worden georganiseerd. Want ook al moeten er in dezelfde tijd meer gerechten worden geserveerd, de kwaliteit mag daar niet onder lijden! Gasten, vooral de vaste gasten, merken dit meteen.

De inrichting van een professionele keuken
Interieurontwerpers en aannemers tijdens de inrichting van een horecakeuken

Waarmee kunt u het beste beginnen? Gebruik gas- en inductiekookplaten. Deze verbruiken aanzienlijk minder energie dan elektrische kookplaten. En hoe gaat u verder? Met de keuze van de juiste vaatwasmachine. Een doorschuifmachine wast moeiteloos grote pannen, potten en kookgerei en is een betrouwbare hulp in elke professionele keuken. Een voorlader vaatwasmachine is bijzonder geschikt voor klein vaatwerk, kopjes en glazen. Afhankelijk van het benodigde wasvermogen, de piekuren en het personeel, moet iedere keuken apart worden bekeken en ingericht. Ook de looproutes moeten in de overwegingen worden meegenomen. Alles moet zo ergonomisch mogelijk worden ingericht.

Ergonomie als sleutelconcept

Chronische rugpijn of kneuzingen aan schouders, armen en vingers zijn slechts enkele voorbeelden van blessures waarmee keukenmedewerkers op hun werk worden geconfronteerd. Gezondheidsexperts eisen daarom dat ergonomie een sleutelrol speelt in moderne of verbouwde keukens.

De Britse instantie “Health and Safety Executive” verplicht werkgevers en werknemers om hier rekening mee te houden. De instantie heeft een leidraad gepubliceerd waarin advies wordt gegeven over hoe rugpijn en andere blessures aan het bovenlichaam kunnen worden voorkomen.

Vlinderspoelparadijs
ErgonomieComfort-pakket

Door de automatische korfherkenning is zelfs het aantikken niet meer nodig. Schuif de korf er aan de zijkant in en de machine doet de rest. De geavanceerde droogtafel zorgt voor perfectie tot het einde: geen drogen, geen poleren.

Enerzijds moeten werkgevers hun personeel regelmatig opleiden, bijvoorbeeld met betrekking tot de juiste manieren van tillen en werknemers wijzen op de risico's. Zo kunnen werkgevers ertoe bijdragen om blessures of verwondingen bij hun personeel tot een minimum te beperken. Anderzijds zijn ook de werknemers zelf verantwoordelijk. Zij moeten erop letten dat ze hun eigen gezondheid en die van hun collega's beschermen door apparatuur correct te bedienen, beschermende kleding te dragen en veilige werkmethoden te volgen. Bovendien moeten ze pijntjes en klachten in een vroeg stadium erkennen en deze ook melden.


Loopt het niet gesmeerd in uw keuken? Verlies dan geen tijd!

Als u weet wat het probleem is en toch aarzelt, kost het u geld! Als u niet zeker weet op welke plaatsen u kunt verbeteren of dat een nieuwe spoelkeuken wel de moeite waard is voor u, neem dan contact op met onze experts. Ze helpen u de juiste oplossing voor uw bedrijf te vinden.


SAMEN EEN STAP VOORUIT

Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

Meer informatie