0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

De oplossing voor professioneel afwassen

MEIKO heeft aan alles gedacht

Was is er nodig voor een optimaal wasresultaat in de horeca? Het antwoord: verschillende factoren die zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. En dat is precies wat de MEIKO Clean Solution cirkel (MCSC) doet. In dit artikel leest u hoe dat werkt.

Het optimale wasresultaat is afhankelijk van diverse parameters. MEIKO begrijpt ze tot in de details en levert voor de horeca alles van één fabrikant: optimaal ontwerp en planning, doordachte techniek, milieuvriendelijke chemie, een individueel afgestemde waterbehandeling, betrouwbare service en gefundeerde trainingen. MEKO biedt horecaondernemers daarom een allesomvattende oplossing voor zorgeloos afwassen.

Het idee van de “zorgeloze wascyclus”

“MEIKO wil meer dan alleen betrouwbare vaatwastechniek leveren. Wij willen dat onze klanten zich kunnen concentreren op waar ze van houden: hun business. Daarom hebben we de MEIKO Clean Solution cirkel ontwikkeld. Een omvattende oplossing waarmee de gehele wascyclus hygiënisch, duurzaam en zuinig kan worden beheerst.”

Martin Schömezler, 
Hoofd Verkoop Chemie Internationaal bij MEIKO


1. De techniek

MEIKO ontwikkelt al bijna 100 jaar vaatwastechniek voor de horeca. Mens en natuur stonden en staan van oudsher in het middelpunt van elke doorontwikkeling. Zo wordt het verbruik van elektriciteit en water permanent verlaagd, wat goed is voor het milieu en voor uw portemonnee. De hete waterdamp die tijdens het wassen ontstaat, wordt gebruikt om het koude aanvoerwater te verwarmen.

Het blauwe bedieningsconcept maakt gebruik en reiniging van een MEIKO machine voor het personeel heel eenvoudig. De blauwe kleur vormt de leidraad: alle machineonderdelen die blauw zijn of blauw branden, kunnen worden aangeraakt, bediend of gereinigd. Zo worden foutieve bediening of onbedoelde foutieve handelingen in het wasproces voorkomen. Het zelfreinigingsprogramma biedt extra ondersteuning.


2. De waterkwaliteit

Goede waterkwaliteit bespaart chemie en is goed voor het milieu. Als voor het wasproces een goede waterkwaliteit beschikbaar is, kan zeer veel chemie worden bespaard. Wat verstaan wij onder goed? Als er weinig kalk, mineralen en zouten in het water zitten. Een slechte waterkwaliteit, bijv. kalkhoudend water, kan worden gecompenseerd. Daarvoor moet dan wel meer chemie worden gebruikt. MEIKO heeft een slimmere oplossing! Ons omgekeerd osmosesysteem (GiO-MODULE) produceert nagenoeg zuiver water. Het wordt mechanisch door een membraan heen geleid en komt voor 98 procent ontzout in het wasproces terecht. MEIKO biedt voor alle vaatwasmachines een geïntegreerd omgekeerd osmosesysteem aan.

 Systeem met omgekeerde osmose - GiO-module
Gio Module omgekeerd osmosesysteem - Vaatwastechnologie

De MEIKO GiO MODULE is in verschillende formaten beschikbaar, als aparte compacte unit of als ingebouwd omgekeerd osmosesysteem.

De voordelen van MEIKO vaatwasmachines met omgekeerd osmosesysteem zijn:

 • geen waterontharder nodig – met als gevolg minder belasting voor het milieu.
 • Vlekvrije en glanzende resultaten maken poleren overbodig.
 • Dat bespaart niet alleen tijd, maar verlaagt het risico op glasbreuk aanzienlijk en zorgt bovendien voor meer hygiënezekerheid (theedoeken = verplaatsing van bacteriën).
 • Dat is ook goed voor de exploitatiekosten: minder personeelskosten, bedrijfsmiddelen en slijtage.

Bij bedrijfsinterne onderzoeken naar het chemieverbruik konden enorme besparingen in MEIKO vaatwasmachines met omgekeerd osmosesysteem worden vastgesteld.

Het chemieverbruik werd in drie typische onderzoeksscenario's getest:

 • in een restaurant
 • in een verzorgingshuis
 • in een groot ziekenhuis

Het resultaat: als een vaatwasmachine van MEIKO met GiO-OSMOSE MODULE wordt gebruikt, kan er tot 74 procent chemie worden bespaard vergeleken met concurrerende modellen zonder een omgekeerd osmosesysteem.


3. Het advies

Met de MEIKO planning voor win-winsituaties zorgen! Als alles van een leien dakje gaat en werken leuk is, neemt het rendement van een bedrijf toe. Daar zijn wij ons van bewust en daarom ontwerpen wij spoelkeukens waarbij de mens centraal staat. Optimale werkprocessen in de spoelkeuken zijn ergonomisch en vormen daarmee de basisvoorwaarde voor gezonde en tevreden medewerkers.

Hiervoor analyseren wij de aanwezige functiezones in de spoelkeuken, beoordelen we de werkplekken volgens de methode belangrijkste kenmerken (Duits: Leitmerkmalmethode, LMM), optimaliseren we workflows, automatiseren en verbinden we handelingen om de werkbelasting te verlagen. Zo zorgen we dagelijks voor win-winsituaties voor personeel en bedrijf.


4. De service

Met MEIKO service blijft alles op koers. Regelmatige servicechecks en onderhoudsbeurten vormen een belangrijk bestanddeel van de MEIKO Clean Solution cirkel. De gekwalificeerde service engineers garanderen dat de machine perfect functioneert, het systeem voor waterbehandeling correct is ingesteld en er slechts zoveel chemie wordt gedoseerd als nodig is. Zo waarborgen wij een uitstekend wasresultaat en wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Hoe perfect de wasresultaten van MEIKO vaatwastechniek zijn, wordt bevestigd door deskundigenverslagen. Als de parameters

 • tijd en temperatuur 
 • chemie (bijv. MEIKO ACTIVE) 
 • en een technisch perfect werkende vaatwasmachine 

optimaal met elkaar samenwerken, kan zelfs met coronavirus besmet serviesgoed na de reiniging in een MEIKO vaatwasmachine zonder risico worden hergebruikt.


5. De chemie

De chemie moet kloppen! MEIKO wil er slechts zoveel van gebruiken als nodig is om zo een betrouwbaar, hygiënisch wasresultaat te bereiken. Voorwaarde daarvoor is een optimaal samenspel van machine, waterkwaliteit en chemie . De MEIKO ACTIVE producten worden gekenmerkt door uitstekende prestaties.

MEIKO gebruikt zeer geconcentreerde reinigings- en naglansmiddelen met een wezenlijk hoger aandeel wasactieve substanties vergeleken met conventionele producten. Die zijn weliswaar vaak voordeliger, maar hun reinigingscapaciteit is beduidend lager. Als gevolg daarvan is een hogere dosering nodig die het milieu onnodig belast.

Met de chloorvrije reinigingsmiddelen voor vaatwasmachines van MEIKO:

 • wordt het milieu ontzien.
 • worden problemen met de autoriteiten voorkomen, en kosten in de vorm van boetes bespaard
 • worden hoge kosten voor verpakking, transport, opslag en afvoer vermeden. 

6. De knowhow

Innovatieve techniek is een belangrijke bouwsteen: de juiste bediening ervan is dat ook. En precies daarop richten wij ons. In uitgebreide trainingen door de MEIKO Academy trainen we onze klanten zodat:

 • er zo min mogelijk vuil in de vaatwasmachine terechtkomt.
 • het vaatwerk correct in de korven wordt geplaatst, zodat alle plekken door het water kunnen worden bereikt.
 • het wasprogramma pas wordt gestart als de korf ook maximaal beladen is.
 • de juiste omgang met reinigingsmiddelen geoefend en letsel en een spoeltekort vermeden worden.
 • de vaatwasmachine goed onderhouden wordt om zo lang mogelijk storingsvrij hygiënische, zuinige en duurzame wasresultaten te leveren.

De conclusie

naar de MEIKO Clean Solution cirkel

Hygiëne, duurzaamheid en efficiëntie zijn bij MEIKO bedrijfsdoelen van het grootste belang. Met de MEIKO Clean Solution cirkel bieden wij de oplossing voor het gehele professionele wasproces, zodat onze klanten zich kunnen concentreren op wat zij belangrijk vinden: hun business.

Ze profiteren niet alleen van mensen die hun behoeften serieus nemen en bij het ontwerp rekening houden met hun doelen en wensen, maar ook van de innovatieve MEIKO vaatwasmachines met omgekeerde osmosesystemen, van onze deskundige trainers in de MEIKO Academy, van de gekwalificeerde servicemedewerkers en van onze chemische producten MEIKO ACTIVE Premium. En van de manier waarop alle componenten op een effectieve manier bij elkaar passen.

Samen maken we het verschil, ter bescherming van onze naasten en onze planeet. Voor vandaag en in de toekomst is het onze drive om altijd aan schone oplossingen te blijven werken!

Heeft u vragen over de MEIKO Clean Solution cirkel voor zorgeloos afwassen? Wij beantwoorden ze graag!


SAMEN EEN STAP VOORUIT

Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

Meer informatie