0
Winkelwagentje
Contact
    The clean solution

    Wat komt er kijken bij chemie?

    Tips voor een juist gebruik van zeep en naglans

    Als het gaat om chemie komt er best wel wat bij kijken. Hoe kies je het beste reinigingsmiddel? Waar moet je op letten bij het vervangen van zeep en naglans? Welke veiligheidsvoorschriften moet je in acht nemen? In deze blog geven we een aantal tips voor een juist gebruik van chemie.

    1. Geschikt voor de machine

    Kies chemie die geschikt is voor uw glazenspoelmachine of vaatwasser. Gebruik bijvoorbeeld geen alles-in-één tabletten als de machine is uitgerust met separate doseerunits voor reinigingsmiddel en naglansmiddel. Dit heeft niet alleen een negatieve invloed op het was- en droogresultaat, maar ook op de levensduur van uw machine. Gooi ook nooit Dreft (sop) of iets dergelijks in de machine en spoel ook niet voor met Dreft. Hierdoor komt er namelijk schuim in de machine en wast hij niet meer goed schoon. Volg altijd het advies van de fabrikant van uw machine voor de juiste chemie.

    2. Afgestemd op het vaatwerk

    Stem de chemie af op het soort vaatwerk dat u wast. Zo zijn er speciale reinigingsmiddelen voor glazen, die er bijvoorbeeld voor zorgen dat bier niet doodslaat in het glas. Wast u servies, bestek en pannen? Gebruik dan een universeel reinigingsmiddel. Laat u goed adviseren welke chemie het beste is voor uw vaatwerk.

    3. In de juiste dosering

    Een juiste dosering van zowel het reinigings- als het naglansmiddel is van groot belang voor het was- en droogresultaat en werkt kostenefficiënt. Laat de monteur de juiste dosering op de machine instellen en indien nodig aanpassen al naar gelang de waterkwaliteit, het vaatwerk en de vervuilingsgraad.

    4. Niet mengen

    Meng nooit verschillende (merken of typen) chemie. Dit heeft een negatieve invloed op het was- en droogresultaat en kan zelfs gevaarlijk zijn. Vul een can dus niet aan met een ander middel, maar sluit een nieuwe can aan. Zorg dat u de chemie goed aansluit, dus zeep op de zeeplans en naglans op de naglanslans.

    5. Op veilige plek

    Zet de cans op een veilige plek. Plaats deze zodanig dat ze niet kunnen omvallen. Bewaar chemievoorraad veilig op een droge, donkere plek.

    6. Draag bescherming

    Reinigings- en naglansmiddelen zijn chemicaliën die zonder de juiste aandacht schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid en die van uw medewerkers en gasten. Draag daarom altijd latex handschoenen en een veiligheidsbril als u chemie gaat verwisselen.

    7. Bestel op tijd

    Zorg dat u niet misgrijpt en bestel op tijd uw zeep en/of naglans; een vaatwasmachine kan namelijk echt niet zonder.

    Als u kiest voor een MEIKO Active servicepakket zorgen wij dat u op tijd nieuwe zeep en/of naglans in huis heeft. Bovendien is het onderhoud dan ook meteen geregeld.

    En verder..

    Tenslotte nog een aantal andere tips voor het verkrijgen van een optimaal wasresultaat:

    • Gebruik geschikte korven
    • Belaad de korf op de juiste manier
    • Reinig uw machine dagelijks
    • Plan jaarlijks onderhoud door een servicemonteur in

    Hulp nodig? Neem contact met ons op. Onze adviseurs geven u graag een vrijblijvend en kosteloos advies op locatie. 

    Ja, ik wil advies van MEIKO

    Neem contact met mij op


    Gerelateerde artikelen