0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Tijd om na te denken.

Hoe Arsenal de weg wijst naar een betere toekomst

De mantra van het virus: houd afstand, vermijd sociaal contact. Dit geldt net zo goed voor profvoetballers als voor de rest van ons, omdat het zo belangrijk is om onze persoonlijke ruimte te behouden om onszelf en onze geliefden te beschermen. De ongekende drang naar zelfisolatie geeft ons meer tijd om na te denken en ons voor te bereiden op een betere toekomst. Een blik op Arsenal laat zien dat ze nu al een 'betere toekomst' in het leven roepen. Dit artikel is bedoeld om positief denken aan te moedigen; ja, het voetbal zal terugkeren en ja, ja, we kunnen weer een duurzamere toekomst opbouwen!

Laten we ervoor zorgen dat wegwerpplastic buiten spel komt te staan

Arsenal heeft voorkomen dat er 500.000 plastic wegwerpbekers zijn weggegooid. Het is tijd om wegwerpplastic te verbannen. De voetbalclub besefte hun verantwoordelijkheid als internationale club met fans van over de hele wereld en besloot eind mei 2019 samen met hun bierpartner het project voor herbruikbare bekers te starten.

Plaatsvervangend stadionmanager van Arsenal F.C. Michael Lloyd zegt: “We zijn een internationale club en onze fans komen van over de hele wereld. Het zou geweldig zijn als we een deel van onze fans kunnen beïnvloeden om duurzamer te zijn”. Bekijk deze video (Englisch) voor meer informatie over het project voor herbruikbare bekers van de club.

“We gebruikten gemiddeld 20.000 tot 25.000 wegwerpbekers per wedstrijd. Sinds we deze niet meer gebruiken hebben we al een half miljoen wegwerpbekers uit de afvalstroom gehaald.” 

Michael Lloyd, Plaatsvervangend stadionmanager van Arsenal F.C.

Het verhogen van het recyclingpercentage is cruciaal

Global Recycling Day werd opgericht in 2018 om aandacht te vragen voor het belang van recycling om waardevolle primaire grondstoffen te behouden en de toekomst van onze planeet veilig te stellen.

Het heeft de aandacht gevestigd op de zevende grondstof, namelijk gerecyclede materialen. Deze materialen voorzien momenteel 40 % van de wereldwijde behoefte aan grondstoffen.

Het Global Recycling Day Seventh Resource Manifesto wijst erop dat: “De oplossing voor een van de meest fundamentele en urgente problemen waarmee onze planeet momenteel wordt geconfronteerd, recht voor onze neus ligt.De zevende grondstof is onuitputtelijk. Deze grondstof kan steeds opnieuw worden gebruikt. Soms zelfs voor onbepaalde tijd.”

“Recycling is een belangrijk onderdeel van de circulaire economie en helpt onze natuurlijke grondstoffen te beschermen. Elk jaar bespaart de “zevende grondstof” (recycleerbare afvalstoffen) meer dan 700 miljoen ton aan CO2-uitstoot en dit zal naar verwachting toenemen tot 1 miljard ton in 2030.” 

Bron: www.globalrecyclingday.com/about

De missie van Global Recycling Day is tweeledig

1. Wereldleiders erop wijzen dat recycling simpelweg te belangrijk is om geen mondiale kwestie te zijn, en dat een gemeenschappelijke, gezamenlijke aanpak van recycling dringend nodig is.

2. Mensen over de hele wereld aanzetten om de goederen om ons heen te zien als grondstoffen in plaats van afval. Totdat dit gebeurt, krijgen gerecyclede goederen niet de waardering en hergebruik die ze verdienen.

 

Materialen hergebruiken is duurzaam

We kunnen niet wachten tot het recyclingpercentage voor plastic vanzelf toeneemt. We moeten nu actie ondernemen. Net zoals Arsenal deed. We moeten de voorkeur geven aan wasbare oplossingen. Een steeds groter aantal stadionoperators en -cateraars zoeken naar nieuwe opties om wegwerpplastic uit hun installaties te weren. En het is de hoogste tijd om dat te doen, omdat initiatieven als “Get pointless plastic out of football” van Friends of the Earth voetbalfans aanmoedigen om “plastic een rode kaart te geven”. Fans kunnen zich aanmelden om de actie te steunen en zo hun voetbalclub aan te sporen om een systeem voor herbruikbare bekers in te voeren.

Buiten spel sinds 2006

Buiten spel gezet! Tijdens het FIFA Wereldkampioenschap in 2006 in het stadion van Stuttgart in Duitsland werd geen wegwerpplastic gebruikt. De Duitse non-foodcateraar cup&more waste 1,5 miljoen harde plastic bekers. Het non-foodcateringteam zorgde voor het schone vaatwerk met behulp van de in een vrachtwagen geïnstalleerde bandtransportmachine M-iQ van Meiko. In afwachting van de volgende kick-off hopen we dat de voetbalfans het mooie spel weer vanaf de tribune kunnen zien - het liefst met een koud drankje uit een herbruikbare beker.

Het recyclingpercentage verhogen en herbruikbare oplossingen implementeren. Steeds meer organisaties worden zich bewust van hun verantwoordelijkheid en ondernemen actie.

“Over een paar jaar schamen mensen zich dat ze over straat lopen met een wegwerpbeker.” 

Michael Andresen, Oprichter van cup&more – Andresen Mehrweglogistik

Wilt u meer weten over de oplossingen van MEIKO voor het reinigen van bekers? Stuur uw vraag hier.


SAMEN EEN STAP VOORUIT

Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

Meer informatie