0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Kwaliteit service in de gastronomie

Lees, waaraan hotel- en restaurantgasten over de hele wereld de meeste waarde hechten

Hoe wordt een restaurantbezoek een perfecte belevenis? MEIKO heeft dit nagevraagd bij haar internationale deelstaatbedrijven over de hele wereld – en het resultaat is unaniem: goede service! Het gebruik van professionele vaatwastechniek en op maat gesneden diensten van de fabrikant zijn daarbij een essentiële factor.

De internationale gastronomiebranche is booming. Dit is – minstens gedeeltelijk – te danken aan de globalisering. Daardoor komt men in vele uithoeken ter wereld een nieuwe culinaire verscheidenheid tegen. Een paradijs voor cosmopolitische fijnproevers!

Is dat de reden, waarom restaurantbezoeken over de hele wereld meer dan ooit een trend zijn? Nee, want de heerlijkheden op de menukaart zijn slechts een perfecte afronding van de gastronomische totaalbeleving. Waar het om gaat, is de uitgebreide “Customer Experience” die hotel- en restaurantgasten enthousiast maakt. Kortom: De service is het puntje op de i!

Heerlijke gerechten serveren is één – echter veel belangrijker voor de restaurantbezoekers is een perfecte service

Het is dat ook geen toeval dat in Duitsland in 2018 voor de eerste keer de “Michelin Service Award” werd uitgereikt. Beoordeeld werd onder andere het vakmanschap, het advies bij wijnkeuze, de omgang met speciale wensen en de charme en uitstraling van het gastronomiebedrijf. Daarnaast bestaan er nog talrijke lokale en regionale onderscheidingen. Zoals bijvoorbeeld de “Distinguished Service Award” van de Michigan Restaurant & Lodging Association in het noorden van de VS. Bovendien werden in Parijs begin 2019 “The World Restaurant Awards” geïntroduceerd. Ook de juryleden van deze awards kijken onder andere naar de kwaliteit van de service.

Hieraan hechten hotel- en restaurantgasten over de hele wereld met name waarde

Om uit te vinden, wat restaurantgasten over de hele wereld het meest waarderen, hebben we exemplarisch navraag gedaan bij de vertegenwoordigers van de deelstaatbedrijven van MEIKO. Interessant daarbij is, dat ook wanneer klanttevredenheid wordt beïnvloed door bijzondere culturele kenmerken, het totaalbeeld harmonieuzer is dan men denkt.

Of je nu in Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië, Turkije, Maleisië of China bent ­– zowel hier als daar vinden gasten de klassieke criteria belangrijk. Hieronder vallen een grote keuze aan gerechten, de kwaliteit van het eten en eerlijke prijzen. En ook de ambiance moet kloppen. Andere aspecten zijn echter nog belangrijker.

Zo hechten hotel- en restaurantgasten in Turkije er vooral waarde aan, als de locatie stralend schoon is. Bovendien moet ze veel bezoekers aantrekken en populair zijn. In Duitsland daarentegen staat gezond eten op de eerste plaats – daaronder begrepen vegetarische, veganistische en glutenvrije gerechten. Ook wordt er verwacht, dat alle gerechten apart gewijzigd kunnen worden. In Nederland en Maleisië speelt vriendelijkheid van het personeel een grote rol. En voor Britse en Chinese restaurantbezoekers heeft, in het algemeen, service de allerhoogste prioriteit. Hierdoor is ondanks graduele verschillen het kringetje rond. Want in het algemeen wordt in alle landen een goede dienstverlening het meest genoemd.

Goede service voor de gast berust op goede service van de partners

Zonder enige twijfel zegt een snelle, betrouwbare en flexibele service veel over het kwaliteitsbesef van de gastronoom. Gasten voelen dit heel goed aan en er ontstaat alleen vertrouwen wanneer alles voor hen klopt. Alleen dan komen ze graag terug en zullen ze restaurants en hotels met een goed gevoel bij iemand anders aanbevelen. Zowel in de vriendenkring als in de sociale media.

Om gasten echter helemaal tevreden te kunnen stellen, heeft de gastronomie sterke partners nodig. Overal ter wereld. Zo is haar succes ook altijd afhankelijk van een professionele inrichting, leveranciers die op tijd leveren en verantwoordelijk schoonmaakpersoneel. En last but not least van het feit dat het vaatwerk na gebruik altijd weer op tijd schoon is. En dat kan alleen als er sterke professionele vaatwasmachines worden gebruikt. Daardoor is een economische workflow mogelijk tussen de ruimte waar de gasten zitten en de keuken. Daarom is een betrouwbare servicedienst van de fabrikant absoluut noodzakelijk voor het geval er een keer iets mis mocht gaan. En natuurlijk precies daar waar de klant zich bevindt.

Kies voor de kwaliteit in dienstverlening van MEIKO

Een goede service moet in de gastronomie overal merkbaar zijn. In veel gebieden ter wereld verwachten restaurantgasten niet anders. Dit is echter alleen mogelijk, als gastronomen op hun beurt kunnen rekenen op de kwaliteit van de service van hun eigen dienstverleners. Juist dat maakt de Duitse expert in vaatwastechniek MEIKO en zijn internationale dochtermaatschappijen tot een winstgevende partner.

Kom meer te weten over het servicebesef van MEIKO!


SAMEN EEN STAP VOORUIT

Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

Meer informatie