0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Klaar om te schitteren

Het juiste glas heeft de juiste vaatwasser nodig

Of het nu in Hongkong, Vancouver of Dubai is - in de horeca kunnen met dranken hoge marges worden bereikt. Wie wijn, bier, mineraalwater en dergelijke in geschikte glazen aanbiedt, geeft niet alleen zijn gasten meer plezier en een goed gevoel. Professioneel glasmanagement biedt ook de manager van een bar, restaurant of hotel concrete voordelen, omdat glazen en ander vaatwerk een grote kostenpost vormen in de horeca. Dit komt natuurlijk ook tot uiting in de toegevoegde waarde. Een essentieel aspect hierbij is het reinigen van de glazen. Het is niet eenvoudig om een hygiënisch schoon glas met een perfecte glans te verkrijgen.

Omdat veel factoren bepalend zijn voor een perfect wasresultaat. In de eerste plaats speelt de kwaliteit van het glas een belangrijke rol. Omdat glazen in de gastronomie vaak worden gewassen, moeten ze van een betere kwaliteit zijn. Idealiter gaat een glas eerder kapot doordat iemand het laat vallen, dan dat het bezwijkt onder de gevolgen van glascorrosie.

Afhankelijk van de aanwezige waterkwaliteit helpen verschillende zuiveringsprocessen, zoals waterontharding, gedeeltelijke of volledige ontzouting, dergelijke effecten te voorkomen. Een echte verbetering van de waterkwaliteit kan echter alleen worden bereikt met gedemineraliseerd water. Lees hierover ook de tekst "Het beste water voor het beste wasresultaat"

Bovendien kan het voorkomen dat water dat niet zodanig wordt gezuiverd dat het geschikt is om mee te wassen, zelfs na een intensieve spoelcyclus een grauwe waas en kalkaanslag achterlaat. Professionele vaatwas- en glazenspoelmachines, zoals die van de Duitse specialist in vaatwastechniek MEIKO, kunnen daarom optioneel worden uitgerust met modules voor waterzuivering, bijvoorbeeld een installatie voor omgekeerde osmose.

 Omgekeerde osmose systeem
Omgekeerde osmose - Professionele vaatwastechnologie

Net als bij het volledige demineralisatieproces, produceert een osmose-module vrijwel puur water. Onder druk wordt het water door een membraan gestuurd, waarbij bijna alle ongewenste substanties achterblijven.

Bovendien is het samenspel tussen water en chemie van belang, zoals reinigings- en naglansmiddelen, evenals de juiste machinetechniek. Perfect op elkaar afgestemde chemische producten zijn bepalend voor het wasresultaat. Een te lage dosering van de reiniger versnelt bijvoorbeeld het vergrijzen van de machine en leidt tot meer glascorrosie bij het glaswerk. In geval van overdosering kan de reiniger echter niet volledig worden afgespoeld wat bij glazen kan leiden tot een verhoogde slijtage van de glasversieringen of glascorrosie. Soortgelijke gevaren schuilen in de verkeerde dosering van het naglansmiddel. Te veel naglansmiddel leidt tot onaantrekkelijke strepen, te weinig kan er zelfs toe leiden dat de boiler en de naglanssproeiers verkalken.

Het beste water voor het beste wasresultaat

Bij de ontharding van water worden de veroorzakers van de hardheid vervangen door natriumionen. Hard water wordt daardoor zacht. Dit voorkomt effectief verkalking en maakt extra reiniging en ontkalking van de machine overbodig.

Gedeeltelijke demineralisatie verwijdert slechts een deel van de veroorzakers van hardheid uit het water door ze te vervangen met ionen. Hierbij voegt men echter geen natriumionen, maar waterstofionen toe aan het water, want deze laten geen sporen achter.

Bij volledige demineralisatie worden alle mineralen aan het water onttrokken en vervangen door ionen die geen sporen achterlaten. Net als bij volledige demineralisatie produceert een omgekeerd osmosesysteem nagenoeg zuiver, volledig gedemineraliseerd osmosewater. Onder hoge druk wordt het water gefilterd door een membraan dat bijna alle bestanddelen tegenhoudt. De concrete voordelen van deze technologie zijn legio. Niet alleen bereikt men hiermee perfecte reinigingsresultaten zonder kalkaanslag. Deze methode voorkomt ook defecten en storingen aan de machine als gevolg van kalkaanslag. En dat leidt weer tot langere onderhoudsintervallen. Bovendien is er veel minder reinigings- en naglansmiddel nodig voor het wassen, waardoor het hele wasproces veel milieuvriendelijker wordt. Uiteindelijk maakt dit omgekeerd osmosesysteem een machine ook kostenefficiënter, omdat het poleren van glazen en bestek niet meer nodig is, wat resulteert in aanzienlijk minder glasbreuk.

Met het eigen merk "MEIKOLON'' biedt MEIKO een reinigingsoplossing die perfect geschikt is voor professionele vaatwasmachines. Materiaalcompatibiliteit en reinigingsresultaten zijn nauwkeurig gekoppeld aan de machinetechniek. Dit garandeert optimale wasresultaten met de best mogelijke bescherming van de machine. De sterk geconcentreerde producten kunnen in kleine hoeveelheden worden gedoseerd en zijn daardoor bijzonder efficiënt.


SAMEN EEN STAP VOORUIT

Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

Meer informatie