0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

7 tips voor glazen

Zo blijven ze mooi en gaan ze langer mee

Hoge kwaliteit glazen zijn kostbaar en moeten zorgvuldig worden behandeld. Omdat een schoon en mooi glas een belangrijke functie vervult, hebben zowel hoteliers, restauranthouders, bar- als caféhouders er veel belang bij dat het waardevolle glaswerk lang meegaat en zowel gasten als horecaondernemers er veel plezier van hebben. Dit vraagt om professioneel glasmanagement. De volgende zeven tips kunnen u hierbij helpen:

hochwertige Gläser

1. Gebruik kwaliteitsglazen

Omdat glazen in de horeca veelvuldig gebruikt en meerdere malen per dag gewassen worden, moeten ze van hoogwaardige kwaliteit zijn. Dit vermindert het risico op glascorrosie en verhoogt de levensduur van het glas aanzienlijk.

2. Zorg voor de beste waterkwaliteit

Een belangrijke factor is de waterkwaliteit tijdens het wasproces. Water dat niet zodanig wordt gezuiverd dat het geschikt is om mee te wassen, laat een grauwe waas en kalkaanslag achter op het glas, zelfs na een intensieve spoeling. Om dit te voorkomen zijn er professionele vaatwasmachines die uitgerust zijn met modules voor waterbehandeling, zoals een osmose installatie. Hierin wordt het water onder druk door een membraan gestuurd, waarbij bijna alle ongewenste substanties achterblijven. Zo realiseer je vrijwel puur water en daarmee het beste wasresultaat.

Aufbereitetes Wasser sorgt für glänzende Gläser
Gläser brauchen beim Spülen Platz

3. Gebruik de juiste korf

Voor glazen zijn er speciale korven. Afhankelijk van de glazen die u gebruikt, de machine waarmee u wast en de wens om korven te kunnen stapelen, kunt u kiezen uit draadkorven en vakverdeelkorven. In deze video laten we u het verschil zien.

4. Was niet te heet

Gevoelige glazen moeten in de vaatwasmachine tussen 60 en maximaal 63 graden (conform DIN) worden gereinigd en zo mogelijk alleen met een speciaal programma voor glazen. Bij hogere temperaturen kan glasschade zoals troebelheid optreden na langdurig gebruik. Gebruik ook een speciaal reinigings- en naglansmiddel voor glazen en haal de glazen direct uit de vaatwas- of glazenspoelmachine als het programma klaar is.

Gläser bei maximal 63 Grad spülen
kurze Spülzeiten sparen Energie

5. Kies de juiste wastijd

Beperk de wastijd tot 90 seconden. Dit is de contacttijd die de DIN normering voorschrijft. Hoe langer de wastijd, hoe hoger het energieverbruik. Korte en efficiënte wastijden verminderen ook de slijtage van het vaatwerk. Al deze punten betalen zich terug en dragen bij aan een hoger rendement.

6. Was de glazen poleervrij

Poleren is een tijdrovende bezigheid. Daarnaast is de kans op breuk groot. Ook om hygiënische redenen is het poleren met een theedoek niet aan te bevelen. Met omgekeerde osmose worden alle mineralen (inclusief bacteriën en virussen) uit het water verwijderd en wordt het zuiverste water geproduceerd. Dit water is de basisvoorwaarde voor een briljant, vlekvrij en hygiënisch schoon wasresultaat. Glazen en bestek hoeven niet langer gepoleerd te worden - en daardoor bespaart u tijd en glasbreuk, en dus geld.

 Omgekeerde osmose systeem
Omgekeerde osmose - Professionele vaatwastechnologie

Net als bij het volledige demineralisatieproces, produceert een osmose-module vrijwel puur water. Onder druk wordt het water door een membraan gestuurd, waarbij bijna alle ongewenste substanties achterblijven.

Gläser polieren ist zeitaufwendig
Gläser geruchsneutral lagern

7. Sla de glazen geurneutraal op

De poriën van het glas absorberen snel geuren uit de omgeving, zelfs wanneer ze schoon zijn. Als u de glazen niet reukloos kunt bewaren, kunt u de glazen voor gebruik kort met helder water spoelen.

Met een glazenspoelmachine zet u in een handomdraai schone en hygiënische glazen op tafel. Zonder te poleren! U bespaart tijd, arbeid en geld. Wilt u weten hoeveel? Bel ons op 088 10 50 000. 


SAMEN EEN STAP VOORUIT

Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

Meer informatie