0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Restaurant De Witte Stein in Reuver

Snelheid is voor ons het allerbelangrijkst

In 2006 krijgt Geert Teunissen de mogelijkheid om de grond te kopen waarop de oude Witte Stein gevestigd was tot het in 2004 afbrandde. Het is de bedoeling om hier bos aan te leggen. Via een bijzondere regeling van de gemeente kan hij namelijk in ruil daarvoor extra grond bij zijn verderop gelegen woning krijgen en daarop de hoognodige uitbreiding realiseren. Zijn vrouw Désiréé besluit echter anders en vraagt haar man de Witte Stein weer op te bouwen, zodat zij haar vroegere hobby – werken in de horeca - weer op kan pakken. Binnen enkele maanden staat er een bescheiden horecagelegenheid met een klein keukentje, 65 zitplaatsen binnen en een terras met 15 tafels. 12 jaar later biedt De Witte Stein binnen plaats aan 250 en buiten aan maar liefst 500 gasten.

Vlak voor de kerst in 2018 begeeft de vaatwasmachine het. Marcel Neuray van MN-Gastroservice, die als huisadviseur vanaf het eerste moment betrokken is, adviseert Geert een doorschuifmachine van MEIKO. Binnen twee dagen draait er een UPster H500 met een capaciteit van maar liefst 720 borden per uur. Geert vertelt:

“Snelheid is het allerbelangrijkst. Voorheen stapelde de vaat zich op en stonden ze met drie, vier man voor te spoelen, af te wassen en te poleren.""Als de tent ontploft doordat er onverwacht geen 700 maar 1.000 gasten komen, heb je die extra handjes niet direct voorhanden. Een bijkomend effect is dat er geen stress meer is in de keuken. Stress heeft een negatief effect op de kok en dus op de kwaliteit van het eten. En op het bedienend personeel dat de stress weer afreageert op de gasten. Dat moet je voorkomen”.

Dat de nieuwe machine zo veel beter, sneller en droger zou zijn had Geert niet voor mogelijk gehouden. “Ik had ‘m vijf jaar eerder moeten kopen. We besparen op jaarbasis honderden uren, dus de machine verdient zich ook nog eens binnen een à anderhalf jaar terug”, aldus een tevreden Geert.