0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Time is money – tijd is geld!

Hoe u tijdrovers in de horeca geen kans geeft

Tijd is geld …? Dat klopt. In ieder geval in overdrachtelijke zin. Wat dat voor de horeca betekent, leest u in dit artikel. Naast algemene tips om tijd te besparen gaat het ook om tijdwinst door professionele vaatwasmachines.

Wat betekent tijd voor plaatsen waar ze geen rol moet spelen? In cafés en restaurants. Waar je elkaar ontmoet voor een hapje en een drankje. Waar de tijd stil moet staan en mensen alleen moeten kunnen genieten van het eten en van een goed gesprek. Hard werken!

Want voor horecaprofessionals staat de tijd nooit stil. De klok tikt onverbiddelijk door. Tijd is een belangrijke productiefactor. Ze is contant geld waard. Dat geldt voor hoteliers, restauranthouders en cateringbedrijven net zo goed als voor andere ondernemers. Bovendien versterken globalisering en digitalisering de concurrentie, waardoor tijd een van de meest waardevolle middelen geworden is. De horecabranche is hier geen uitzondering. Wat moeten horecaondernemers doen?

Met deze acht tips bespaar je tijd

Het zijn vooral de kleine dingen die tijdrovend zijn en die je op een normale werkdag niet in de gaten hebt. Maar één ding is duidelijk: bij elkaar zorgen ze voor een lager zakelijk resultaat.

Investeert u nog of bespaart u al? Met deze tips kunt u in uw horecabedrijf tijd besparen:

  • Laat werkplekken en workflows door professionals plannen. Controleer alles regelmatig. Er valt altijd wat te verbeteren.
  • Spreek met uw leveranciers vaste levertijden af. Goederen binnen vastgestelde periodes ontvangen vermijdt chaos en bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook stress.
  • Publiceer uw menukaart op uw website en op uw social media kanalen. Informeer daar ook over seizoensgebonden wijzigingen. Heeft u wekelijks of dagelijks wisselende menu's? Ook die kunt u daar goed plaatsen.
  • Loop nooit met lege handen: kijk tijdens het rondlopen altijd of u iets kunt meenemen of afruimen.
  • Gebruik een keukenmonitoring tool voor efficiënte arbeidsprocessen.
  • Maak het makkelijk voor klanten met keuzestress (en voor uzelf). Raad altijd slechts een of maximaal twee gerechten aan. Minder is meer!
  • Zorg altijd voor voldoende wisselgeld in de kassa.
  • Bereid 's avonds alles voor de volgende dag voor.

Speciaal voor de spoelkeuken: horeca vaatwasmachines als garantie voor toegevoegde waarde

Meer tips zijn er voor de spoelkeuken. Als u daar kiest voor professionele vaatwasmachines, is er al veel gewonnen. Niet alleen tijd, maar ook geld. De extreem korte wascycli tussen drie en vijf minuten maken het mogelijk: de wasprocessen gaan in hoog tempo door en de wachttijden tijdens piekmomenten worden korter. De bediening van uw gasten hoeft daardoor nooit te wachten - wat weer een voorwaarde voor een hogere omzet is. Uw gasten zijn blij omdat ze onbeperkt eten en drinken kunnen bestellen. En u kunt blij zijn met de goede omzet!

Nog meer argumenten voor professionele vaatwasmachines? Ze zijn niet alleen sneller dan huishoudelijke vaatwasmachines, maar ook efficiënter: een voorlader vaatwasmachine verbruikt minder water en stroom. Goed voor uw medewerkers? Dat zijn ze ook! Bij de doorschuifmachine M-iClean H is licht aantikken voldoende om de kap te openen of te sluiten.

Horeca vaatwasmachines kunnen permanent zwaar worden belast. Daar worden ze voor gemaakt. Ze vallen extreem zelden uit. Daardoor zijn ze zeer betrouwbaar - als u ze tenminste regelmatig laat onderhouden en de fabrikantinstructies betreffende het onderhoud in acht neemt. Deze moeten altijd door u en uw personeel worden opgevolgd en uw personeel moet hiervoor worden geïnstrueerd. Want ook een zo laag mogelijk uitvalpercentage in combinatie met klantenservice op maat bespaart tijd en verbetert uw economische balans.

Dus: investeert u nog of maakt u al winst?

Investeer in goed doordachte workflows, in uw medewerkers en in de juiste techniek. Zo bespaart u veel tijd. En geld. Professionele vaatwasmachines maken hier het verschil: ze versnellen de processen in spoelkeukens en dragen wezenlijk bij aan het zakelijke succes van horeca- en cateringbedrijven.


SAMEN EEN STAP VOORUIT

Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

Meer informatie