0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Cruciaal voor het verbeteren van de hygiënenormen:

goed keukenpersoneel

Wat is een keukenteam zonder goed keukenpersoneel? In het bijzonder in een hotel zijn keukenhulpen de ruggengraat van de back-of-house-werkzaamheden. Laten we hier dieper op ingaan en ontdekken hoe uw hotel deze rol beter kan ondersteunen.

Wat is de rol van een keukenhulp in een keukenteam?

De keukenafdeling vervult een belangrijke rol bij zowel de voedselproductie als de diensten voor eten en drinken van een hotel. De keukenhulp heeft een grote impact op het soepele verloop van de werkzaamheden. Hieronder staan enkele van zijn primaire taken:

  • Alle werkplekken voor eten en drinken schoon en vrij houden van vuil en vet
  • De hygiëne en kwaliteit in de keukenen van alle daar gebruikte apparatuur handhaven
  • Verantwoordelijk voor het reinigen van porselein, glaswerk, zilverwerk en serveermateriaal
  • Het opmaken van borden en het uitserveren van eten voor collega's mogelijk maken
  • Zorgen voor goede afvalverwerking om kruisbesmetting te voorkomen
  • De voorraad beheren en voedsel op de juiste manier en bij de juiste temperatuur opbergen
  • Verantwoordelijk voor het op- en afbouwen van alle banketten en buffetten
Een gedeelte van de professionele keuken waar het afwassen van de vaat en het bijhouden van de voorraad wordt beheerd door het keukenpersoneel.
Een gedeelte van de professionele keuken waar het afwassen van de vaat en het bijhouden van de voorraad wordt beheerd door het keukenpersoneel.

Verantwoordelijk voor hygiëne

De taken van de keukenhulp zijn zich langzaam verder aan het ontwikkelen. Op dit moment completeert de keukenhulp de rol van de chef en de F&B-manager, in het bijzonder bij het handhaven van de standaarden voor hygiëne en afvalverwerking in een hotel als het gaat om het afwassen. Het harde werk van een keukenhulp kan worden verbeterd door het gebruik van professionele vaatwasmachines van de nieuwste generatie. Kennis van het juiste gebruik en onderhoud van deze vaatwasmachines zijn onderdeel van zijn werk.

Mooi gedekte tafel in een hotelrestaurant
Mooi gedekte tafel in een hotelrestaurant

Voordelen van het gebruik van een vaatwasmachine

  1. Allereerst moet het volledige keukenpersoneel kennis hebben van alle apparatuur in de keuken. Dit is inclusief glaswerk, porselein, bestek en kookgerei. Daarnaast moet het personeel ook bekend zijn met de juiste gebruiksprocedures van de keukenapparatuur.
  2. Het keukenpersoneel moet al het vieze tafelgerei en het bestek rangschikken op type. Dit moet gebeuren voordat het de vaatwasmachine in gaat.
Keukenpersoneel dat vies tafelgerei verplaatst.
Keukenpersoneel dat vies tafelgerei verplaatst.

3. Houd er rekening mee dat het water van een vaatwasmachine elke twee uur moet worden vervangen, of als er te veel chemicaliën zijn toegevoegd, het water vuil en vies is of in opdracht van de supervisor.

4. Zorg ervoor dat de vaatwasmachine op de juiste manier werkt door continu de temperatuur, het doseersysteem voor chemicaliën en het water te controleren.

5. Ga zorgvuldig met de apparatuur om. Denk eraan dat de vaatwasmachine schoon moet wordt gehouden en werk snel maar zorgvuldig.

Bij gebrek aan een georganiseerd keukenteam, is het immers een en al chaos in de keuken.

Laten we nu bespreken hoe professionele vaatwasmachines de hygiënenormen kunnen verbeteren.

Klaar om uitgeladen te worden: vaatwerk en bestek in een vaatwasmachine
Klaar om uitgeladen te worden: vaatwerk en bestek in een vaatwasmachine

Professionele vaatwastechniek van MEIKO

Een goede vaatwasmachinewerking resulteert niet alleen in schoon en hygiënisch glaswerk en porselein, maar bereikt dit ook met maximale efficiëntie. Belangrijker nog: het maakt het leven van de keukenhulp makkelijker. Met deze doelstellingen in het achterhoofd heeft MEIKO zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van de schoonste oplossingen; van voorlader vaatwasmachines, glazenspoelers, doorschuifmachines, band- en korventransportmachines tot trolleywasinstallaties.

Het energie- en waterbesparende systeem van MEIKO (EWS) verwijdert vuil actief uit de machine voor optimale wasresultaten, terwijl de hoeveelheid water tot een minimum wordt beperkt. En met de M-iQ bandtransportmachine komt een moeizame dag makkelijk tot zijn eind. Slechts een paar onderdelen, herkenbaar aan de blauwe markering, moeten met de hand worden gereinigd. Het gros van de werklast doet de machine zelf in een zelfreinigingsprogramma. Het grootste voordeel voor de keukenhulp? Het aantal handmatige werkzaamheden wordt gereduceerd waardoor er minder fouten worden gemaakt en tijd wordt bespaard die vervolgens kan worden besteed aan andere taken. De hygiënische omstandigheden zijn sowieso verbeterd. En een argument dat hoteleigenaren vooral waarderen? Lagere bedrijfskosten.

Of het nu 4 sterren etablissementen of familiehotels zijn, MEIKO levert de beste wasprestaties. En dat houdt de keukenhulpen tevreden, de gasten veilig en de hotels volgeboekt.

Ga naar https://www.meiko.nl/nl/contact/contact/ voor meer informatie over de MEIKO vaatwasapparatuur

 

Bron: Setup My Hotel, Tiger Hospitality, de website van MEIKO

 EWS laag water- en energieverbruik
Top hygiëne met minimaal waterverbruik

Top hygiëne met minimaal waterverbruik


SAMEN EEN STAP VOORUIT

Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

Meer informatie