0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Frimley Park Ziekenhuis

Minder verbruik van water, energie, reinigings- en glansspoelmidde - M-iQ bandmachine

Patiënten in het Frimley Park Ziekenhuis NHS Foundation Trust, Frimley, Surrey, beginnen de dag met een warm vers gekookt ontbijt. Kevan Wallace- Assistent Manager Hotel Services (Catering) en ex- landelijk voorzitter van de Ziekenhuis Cateraarsbond- benadrukt het belang van het dagelijks serveren van versbereid voedsel. Hij is trots dat het Frimley Park Ziekenhuis nog steeds warm ontbijt serveert terwijl velen hebben gekozen voor een koud ontbijt.

Wallace benadrukt dat het vaatwassysteem, dat elke dag 8 uur werkt, 365 dagen per jaar en elke dag 200 maaltijden verwerkt, een zeer belangrijke onderdeel van het ziekenhuis is.

Wallace begon vier jaar geleden te denken over het vervangen van de machine en bekeek de opties van meerdere leveranciers, en richtte zich vooral op het vergelijken van de gebruikskosten. Het was tijdens een bezoek aan de Hotelympia Beurs 2010 dat hij de nieuwe M-iQ machines tegenkwam, en was onder de indruk van de kwaliteit ervan.

Ons oude toestel werkte met een stuwsysteem, waarbij er water door de machine stroomde. De nieuwe heeft een betere “koolstof footprint” wat betreft energiebesparing, water- en chemisch verbruik. Het voorwassen bijvoorbeeld wordt gedaan met gebruikt spoelwater- deze machine werkt van achter naar voor. Er is een warmtepomp die hete vochtige lucht opvangt rond de machine en deze energie hergebruikt; er is dus geen ventilatie nodig.

Wat betreft het gebruik van chemicaliën hebben we al een groot verschil opgemerkt- we hebben ons gebruik gehalveerd. Ik ben er van overtuigd dat energie- en waterbesparing volgen, maar het is nog te vroeg om dit te zeggen.

"De installatie ging heel soepel. Het MEIKO team arriveerde de eerste dag in de ochtend en 's avonds was de oude machine eruit."

"Drie dagen later was de machine aangesloten, het personeel getraind en waren we klaar voor gebruik!"

Wallace merkt op: “ook al zijn er overeenkomsten met de oude machine wat betreft doorstroming in het werk, het personeel vindt het een verademing om de machine te gebruiken. De kleurcodering helpt ook. Alle onderdelen die kunnen en moeten worden verwijderd bij het reinigen zijn blauw gemaakt”. En hij voegt toe: “het is ook zoveel stiller vergeleken met het oude apparaat”.

Een succesvolle oplossing: MEIKO's M-iQ technologie is een uitstekende keuze geweest voor het Frimley Park Ziekenhuis.