0
Winkelwagentje
Contact
The clean solution

Marta-Schanzenbach-Haus

De UPster bandvaatwasmachine levert continu hygiënische en betrouwbare spoelresultaten

"Wij moeten de hoogste prioriteit geven aan hygiënische en betrouwbare spoelresultaten. Die krijgen we met de Upster absoluut!"

"Onze specialiteit is, dat we ons niet specialiseren!" vat Daniel Stadler, hoofd van de instelling, het concept van het seniorencentrum Marta-Schanzenbach-Haus in Offenburg bondig samen. 100 bewoners hebben in de instelling van het AWO hun nieuwe thuis gevonden – waaronder ook demente, mobiele mensen, die niet op een beschermd station leven, maar van wie men de verzorging "met begeleiding probeert te regelen", aldus Stadler.

In de eigen keuken worden dagelijks drie maaltijden bereid. "Daarbij houden we rekening met wensen en voorkeuren van elk individu. Ontbijt en avondeten worden volgens individuele menukaarten geserveerd, die samen met de bewoners opgesteld worden", aldus het hoofd van de instelling. Daarnaast verlaten elke dag nog 30 tot 40 maaltijden op wielen de keuken en 's middags komen dagelijks rond 20 eetgasten langs uit het aangrenzende "begeleid wonen" van het AWO.

Bij de inrichting van de spoelkeuken heeft Daniel Stadler samen met huismeester Ralf Herrmann voor de nieuwste modelserie "Upster" van MEIKO gekozen:

Onze oude machine was eveneens van MEIKO en moest pas na zegge en schrijve 20 jaar worden vervangen", meldt Stadler. Vanwege de lange levensduur van de machine hadden de verantwoordelijken bij het AWO een voorkeur voor MEIKO als leverancier.

Maar het probleem bleef: een bandmachine van het vorige type zou niet in de keukenstructuur hebben gepast: "Gelukkig had men ons het testmodel van de Upster aangeboden", herinnert Stadler zich. De machine paste als gegoten in de aanwezige ruimte, ze was in een handomdraai geïnstalleerd en kon zonder problemen in werking worden gesteld. "Met het display voor de bediening had ons spoelteam eerst wat moeite", herinnert keukenhulp Barbara Günzel zich. Maar: "Na een dag waren alle bezwaren als sneeuw voor de zon verdwenen en werkten de collega's aan de Upster, als hadden ze nooit iets anders gedaan".

Met het spoelresultaat is men in het Marta-Schanzenbach-Haus eveneens uiterst tevreden: Het plaatsvervangende hoofd keuken Christine Bäuerle vat samen. "Wij moeten  de hoogste prioriteit geven aan hygiënische en betrouwbare spoelresultaten. Die krijgen we met  de Upster absoluut!"