0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Verzorgingshuis Burg Trips

Reinheid, hygiëne en ergonomie, alles onder één kap

"Als de zeevruchten op het menu staan, wordt hier tijdens het middageten al over gepraat: Wie krijgt er bezoek? Wie zit waar?"

Avondeten in het verzorgingshuis – dat betekent niet vanzelfsprekend vleeswaren en kaas, of griesmeelpap met appelmoes. Avondeten in het verzorgingshuis – dit betekent in Burg Trips in Geilenkirchen, Noordrijn-Westfalen ook weleens: a.u.b. aanmelden voor mosselen! "Als de zeevruchten op het menu staan, wordt hier tijdens het middageten al over gepraat: Wie krijgt er bezoek? Wie zit waar?"

In het prachtige waterslot, gelegen aan de stadsgrens van Geilenkirchen, verheugt Petra May zich met de 80 bewoners van het verzorgingshuis op deze zeer speciale gebeurtenis: "Eten is belangrijk voor de levenskwaliteit en hieraan wordt in alle instellingen en bij alle dienstverleningen van Franziskusheim GmbH veel waarde gehecht."

Petra May heeft de leiding over de huishouding op Burg Trips – naast het verzorgen van de kamers en sorteren van de was, hoort hier ook het beheer van de hygiëne en de sorteerkeuken bij in het volledige complex, dat gebouwd is in de 15e eeuw. In de keuken staat nu sinds enige tijd een M-iClean H van MEIKO, de nieuwste generatie doorschuivers.

"Dankzij het automatisch openen is het bedienen van de machine voor het personeel in de sorteerkeuken veel eenvoudiger", laat Petra May weten. Zij is chef van de huishouding en let op de werkomstandigheden van haar collega's: "Wij werken bewust niet met externe bedrijven op het gebied van reiniging, omdat wij zeer hoge standaards hebben op het gebied van reinheid en hygiëne. Ons personeel onderscheidt zich door een jarenlange samenhorigheid en de teams vormen een eenheid en leveren uitstekende werkprestaties. Het is dus belangrijk dat wij voorzien in goede werkomstandigheden", benadrukt Petra May.

"Het werk is niet alleen veel eenvoudiger door de nieuwe machine, ons wasresultaat is ook uitmunted"

Babette Nimbs verdeelt in de keuken de door de centrale keuken van Franziskus geleverde maaltijden en helpt ook af en toe bij het serveren van de borden met dampende gerechten. Ze werkt nauw samen met Valentina Regiment bij het bedienen van de gasten in de "Burgblick", de naam van de eetzaal in Burg Trips.

En ook bij het reinigen van de borden, kopjes, glazen, bestek en keukenbenodigdheden werken ze nauw samen. "Het werk is niet alleen veel eenvoudiger door de nieuwe machine, ons wasresultaat is ook uitmunted", laat Petra May verheugd weten.

Het feit dat dit dagelijks wordt geleverd is ook te danken aan de uitrusting van de machine met roestvrijstalen buizen: "Bij de kleinere commerciële machines in de woongroepen, is nog weleens sprake van kapotte slangen, waardoor de machine moet worden gerepareerd. Roestvrijstalen buizen beloven natuurlijk een veel langere levensduur en een feilloze werking", daarvan is Petra May overtuigd.