0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Restaurant “Lago dei Salici” – 1.700 glanzende couverts dankzij MEIKO

Het typisch Piemontese restaurant “Lago dei Salici” kiest voor Duitse vaatwastechniek – het was echt liefde op het eerste gezicht!

De heer Giovanni ontvangt ons met open armen en vertelt ons over het ontstaan van het restaurant “Lago dei Salici” en de samenwerking met MEIKO.

Het typisch Piemontese restaurant bevindt zich in een van de grootste natuurparken van Noord-Italië en heeft een grondoppervlak van 120.000 vierkante meter. “Lago dei Salici” werd geopend in 1995 en had toen plek voor 120 gasten. Enkele jaren later besloot de bedrijfsleiding het aantal eetzalen uit te breiden. Het restaurant biedt nu plek voor 1.700 gasten en heeft zich gespecialiseerd in evenementen en bruiloften.

Het hoofdgerecht bij uitstek, aldus de heer Giovanni, is vlees van het Piemontese rund (carne fassona albese) in Castelmagno saus. Een tongstrelend gerecht. Heeft u wel eens van deze typisch Piemontese producten gehoord?

De fassona is een stuk vlees van het uit Piemont afkomstige rund. Het vlees is bekend vanwege het feit dat het mager en tegelijkertijd heel mals is. De Castelmagno daarentegen is een geurende, half gerijpte blauwschimmelkaas. Twee sterke aroma's dus, die heel goed samen gaan met een goed glas Piemontese Barolo.

Hoogwaardige gerechten, een veeleisende keuken en 1.700 couverts vereisen dat de spoelkeuken voor de volle 100% efficiënt werkt. Met de oude vaatwasmachine, aldus de heer Giovanni, waren potten, pannen en bestek nooit helemaal schoon. Er was bij het wasproces bijna altijd een voor- en een nabehandeling nodig.

Aan de ene kant leidde dit tot ontevredenheid bij de exploitanten van de restaurants, die behalve over het slechte wasresultaat ook over stijgende verbruiks- en exploitatiekosten klaagden. Verder hadden de medewerkers last van rugpijn en waren ze vanwege het wasproces steeds erg moe.

Zowel de genoemde problemen als de wens om de kwaliteit van het restaurant te verbeteren met een milieuvriendelijke oplossing, dwongen de exploitanten ertoe naar een nieuwe aanbieder uit te kijken die geheel aan hun behoeften zou kunnen voldoen. En zo is MEIKO in beeld gekomen – het was liefde op het eerste gezicht!

De oplossing die de Italiaanse experts van MEIKO voor dit geweldige restaurant hebben gevonden, is de korventransportmachine MEIKO UPster K-M280.

“Het was voor onze medewerkers erg eenvoudig om aan het gebruik van de nieuwe vaatwasmachine te wennen”, zegt de heer Giovanni. “De Italiaanse experts van MEIKO organiseerden onmiddellijk na de installatie een training, zodat we het gehele potentieel van de UPster K-M280 konden benutten.”  “Ze doet alles alleen”, benadrukt de heer Giovanni. “Het enige dat hoeft te gebeuren is het plaatsen van de korf en het vaatwerk is razendsnel weer klaar voor gebruik. Het is ongelofelijk hoe ook de lucht in de spoelkeuken is veranderd. Geen hete, vochtige damp meer.”

Alle voordelen van een professionele vaatwasmachine van MEIKO voor de gastronomie:

  • Maximale reinheid
  • Optimalisering van de dagelijkse werkprocessen
  • Tevreden medewerkers
  • Uitstekende wasresultaten
  • Eenvoudige bediening
  • Verlaging van de exploitatiekosten
  • Ecologisch wassen
  • Optimaal ruimteklimaat in de spoelkeuken

Neem contact met ons op als u ook graag wilt profiteren van deze voordelen voor uw spoelkeuken.