0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Dialekt in Merdingen

De M-iClean H voorkomt onnodige dampvorming bij Dialekt in het Duitse Merdingen

Restaurant "Dialekt" in Merdingen is ontworpen als een hele grote kas. Achter de schermen zorgt MEIKO voor de hygiëne!

 

De architect heeft voor een volledig nieuw ontwerp gekozen! De sfeer is ervoor gemaakt om je prettig te voelen! Het restaurant ligt aan de rand van het zonnige wijnplaatsje Merdingen, direct aan de voet van de Tuniberg en daarmee in een van de zonnigste gebieden van Duitsland. De architectuur van het café, de bar en het restaurant "Dialekt" doet denken aan een grote kas en is als het ware gemaakt voor het horecabedrijf van Steffen en Stefanie Kind. De neef en nicht runnen het restaurant, dat vooral een populaire locatie is voor bruiloften: "Wij wilden een paar dingen anders doen dan men van de gastronomie in het Zwarte Woud gewend is," lacht Stefanie Kind. In plaats van zware houten meubels en geweien aan de muur staan hier daarom palmen en moderne loungemeubels. De kaart biedt regionale en seizoensgerechten met een licht mediterraans accent.

 

Hoewel "Dialekt" pas in 2011 is geopend, is deze M-iClean H al de tweede MEIKO-doorschuifmachine in de keuken van Stefanie Kind: "Voor ons is dit model van de de firma MEIKO de ideale oplossing," licht de eigenares en chef-kok toe. "Ons leidingwater is met 20°dH uitgesproken hard," aldus Steffen Kind. "De M-iClean H zorgt echter voor een uitstekend wasresultaat," merkt Steffen Kind op. Door de grote doorschuifhoogte van doorschuiver kunnen ook de grootste pannen erin. De door MEIKO nieuw ontwikkelde plaat die de damp bij het openen van de machine in de kap tegenhoudt, vinden Steffen en Stefanie Kind een van de beste innovaties: "Onze koeling is vlak bij de vaatwasser. Iedere keer als de deur van de koeling en de kap van de vaatwasser tegelijkertijd open waren, kwam er damp in de koelruimte. De ventilator mengde alles door elkaar en binnen de kortste keren hadden zich door de aarderesten op de groenten sporen gevormd," legt Steffen Kind uit.

Stefanie Kind vindt het een grote vooruitgang dat de M-iClean H een kap heeft die automatisch wordt geopend:

"Wij zijn blij dat we zo'n modern apparaat kunnen gebruiken, dat bovendien ook nog zorgt voor een vlotte doorstroming en tijdsbesparing in het werkproces!"