0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Brauhaus zum Ritter

De spoelmachine met kap M-iClean H maakt inclusiviteit eenvoudiger

150.000 tot 200.000 gasten in een brouwerijrestaurant per jaar. Dit betekent niet per se, dat deze in München staat. In het Baden-Wurttemberger Schwetzingen, in het Brauhaus zum Ritter, lukt het spelenderwijs op een volledig normale Vaderdag, dat 1.600 maaltijden over de toog gaan. Er wordt hier jaarlijks 2.000 hectoliter bier gebrouwen. Een traditie, die teruggaat tot in het jaar 1831. "Vanaf die tijd is de Ritter al een restaurant – een geschiedenis waar we trots op zijn en de reden waarom we er ook waarde aan hechten, dat iedereen zich in de Ritter als gast onder vrienden voelt, zonder enige uitzondering", vertellen ons de eigenaren Beatrice Schott-Armbruster en Thomas Armbruster.

De eigenaren en tevens echtpaar Armbruster, ook goede gastheren en werkgevers, hebben hart voor het 40-koppige team! Want: "Bij ons hoor je geen stemverheffingen in de keuken", zeggen de chefs. In plaats hiervan is de bont bij elkaar gezochte ploeg van collega's zowel in de bediening als in de keuken een echte smeltkroes van verschillende nationaliteiten – en een ruimte om sociaal samen te zijn, waar ook aan de zwakkeren in de maatschappij een werkplek wordt geboden. Flavius Gerth bijvoorbeeld. De jonge man neemt deel aan het samenwerkingsproject van de academie Himmelreich en het diaconale werk Breisgau-Hochschwarzwald – een door de staat erkend integratiebedrijf met hotel, restaurant en tevens een academie voor mensen met een handicap. Deze mensen werken in de horecagelegenheden en kunnen een opleiding, kwalificatie en projectontwikkeling volgen, dat als inclusie wordt beschouwd.

In de keuken van de Braugaststätte zum Ritter werkt Flavius Gerth graag in de spoelzone. Hier staat een splinternieuwe M-iClean H van Meiko die de jongeman vanaf de eerste minuut intuïtief wist te bedienen. Wij geven Flavius juist vanwege zijn beperkte cognitieve vaardigheden graag een kans en laten hem hier ook na zijn academische periode werken", waarbij Thomas Armbruster overtuigd is, dat hij met deze maatregel de juiste weg bewandeld. Sous-chef Marc Klever glimlacht als hij Flavius Gerth bezig ziet met de nieuwe spoelmachine met de automatische kapopening en verheugt zich over het plezier dat de jonge man tijdens het naarstige verwerken van het spoelgoed heeft:

"We vinden de nieuwe machine allemaal geweldig, omdat hierdoor de werkzaamheden sneller gaan"

"..., omdat het werk hierdoor niet zo zwaar is en het klimaat in de keuken, dankzij de nieuwe technologie, ook fysiek gezien gewoon beter is: het is niet zo warm!"

Dat de M-iClean snel werkt, is naast zijn betrouwbaarheid en de blijvende verbruikcijfers ook een voordeel, waar Marc Klever zeer tevreden mee is: "Zo veel drukte als tijdens de laatste Vaderdag, betekent ook voor ons dat we in veel opzichten de grens bereiken. In de spoelkeuken met de nieuwe machine van MEIKO is dit nu verleden tijd!"