0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Alpha LSG

Eersteklas premiumkeuken op Heathrow

Met zijn nieuwe keukencentrum van 10 miljoen pond in Heston, bij de luchthaven Heathrow, wil Alpha LSG een nieuwe standaard zetten voor de airline catering. De locatie heeft een productiecapaciteit van 76.500 maaltijden per dag en bedient meer dan 40 luchtvaartmaatschappijen. Per jaar worden zo'n 24.500 vluchten bevoorraad.

Op de locatie bevinden zich onder andere een Japanse en een Aziatische keuken, en de enige halal-keuken van Heathrow. Verder is er een klantenlounge, een culinaire academie, en natuurlijk een gigantische spoelkeuken om de enorme hoeveelheden vaatwerk te verwerken die worden geproduceerd.

"Door onze synergie optimaal te benutten, kunnen we investeren in onze inrichting en in onze medewerkers. Daardoor kunnen we vervolgens een kwalitatieve en duurzame service bieden aan onze klanten", aldus de onderneming.

Op het gebied van duurzaamheid heeft de locatie actieve ondersteuning van vier nieuwe M-iQ bandtransportautomaten, die zijn opgebouwd volgens luchtvaartspecificaties en die zijn voorzien van extra brede transportbanden van 980 mm.

De machines beschikken bovendien over een verlengde in- en uitvoer om de ergonomie voor de medewerkers te verbeteren. In totaal worden er op de nieuwe locatie 8 vaatwasinstallaties gebruikt: 7 van MEIKO en één van een andere fabrikant.           

"Er waren verschillende redenen voor de samenwerking met MEIKO", legt David Quirk, de locatiemanager van Alpha LSG, uit. "Er zijn geen grote verschillen tussen de fabrikanten qua kosten. Goede ondersteuning en service geven de doorslag."                                 

Een van de belangrijkste punten voor Alpha LSG is dat er snel gereageerd wordt door mensen die de machines binnenstebuiten kennen. Een andere reden was de flexibiliteit, en de zuinigheid van de bandtransportautomaten van MEIKO. Hun gereduceerde energieverbruik was een extra pluspunt ten opzichte van oudere machines. Om te kunnen zien hoeveel Alpha LSG daadwerkelijk bespaart, wordt het verbruik van schoonmaakmiddelen, water en stroom exact bijgehouden en gecontroleerd.

Vlinderspoelparadijs
ErgonomieComfort-pakket

Door de automatische korfherkenning is zelfs het aantikken niet meer nodig. Schuif de korf er aan de zijkant in en de machine doet de rest. De geavanceerde droogtafel zorgt voor perfectie tot het einde: geen drogen, geen poleren.