0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Merton Hotel en Pomme d'Or Hotel, Jersey

Met de nieuwe generatie professionele vaatwasmachines van MEIKO kan aanzienlijk worden bespaard op energie, water en chemie.

De hotelketen Seymour Hotels vertegenwoordigt op Jersey 10% van het aantal bedden. De keten heeft het Merton Hotel, het Pomme d'Or Hotel en het Greenhills Country House Hotel in zijn portefeuille.

Een van de belangrijkste prioriteiten van Seymour Hotels is energie-efficiëntie, en om zich op het zomerseizoen voor te bereiden startte de hotelketen een investeringsprogramma van maar liefst 5 miljoen pond. Bijna de helft van dit bedrag, 2,3 miljoen pond, werd gebruikt voor de overstap in het Merton Hotel van heetwatersystemen op basis van damp naar heetwatersystemen op basis van lage temperatuur. Dit heeft geleid tot aanzienlijke besparingen op ecologisch en economisch gebied. www.seymourhotels.com

“In de laatste tien jaar hebben we het olieverbruik in het hele Merton Hotel met ongeveer 35% verlaagd door het invoeren van beter beheer en verbeterde processen en door aanzienlijk te investeren in energiebesparende systemen”, verklaart Dave Donoghue, Group Maintenance Manager van Seymour Hotels op Jersey.

De investering in energie-efficiënte apparaten voor grootkeukens betrof het vervangen van de professionele vaatwasmachine in twee hotels van de Seymour Groep, het Merton Hotel en het Pomme d'Or Hotel.

“We hebben altijd een goede samenwerking met MEIKO gehad”, gaat Dave Donoghue verder. “Voordat ik tot Group Maintenance Manager van Seymour Hotels werd benoemd, werkte ik hier als Senior Engineer. Ik was dus heel goed bekend met de kwaliteit van de machines van MEIKO en met de prestaties die deze leveren.”

 

Met de nieuwe generatie professionele vaatwasmachines van MEIKO kan er vergeleken met de vorige generatie aanzienlijk worden bespaard op energie, water en chemie.

“De monitoring van de machines wat betreft de besparing op energie en water vindt weliswaar niet apart van de rest van het hotel plaats, maar er is toch wel een duidelijk verschil te zien”, zegt Dave Donoghue. “De luchtkwaliteit in de spoelkeukens is aanzienlijk verbeterd, vooral dankzij de geïntegreerde energieterugwinning in de nieuwe machines.”

“Ik ben ervan overtuigd, dat we aanzienlijk besparen op energie en water, maar ik kan dat alleen niet met getallen onderbouwen.”

“Wij hebben gezien wat de andere aanbieders aan onderdelen bieden, maar op basis van de kwaliteit van de machines, de betrouwbaarheid ervan en de goede technische ondersteuning hebben we besloten om bij MEIKO te blijven. De serviceafdeling van MEIKO is altijd bereikbaar om mij en mijn team zo goed mogelijk hulp te bieden. Technische problemen worden telefonisch meteen opgelost en we kunnen onderdelen eenvoudig en zonder problemen nabestellen.”

 

MEIKO heeft berekend dat dankzij de nieuwe professionele vaatwasmachines van MEIKO per jaar 40.880 kW energie en 322.660 liter water wordt bespaard.

VOORBEELD VOOR ENERGIE- EN WATERBESPARING, GEBASEERD OP STROOMVOORZIENING

ModelOude MEIKO
B190 CSS top
Vervangen door
M-iQ B-M54-V6-P6
Capaciteit borden/uur voor 2 min. contacttijd volgens DIN 10510; gemiddeld energieverbruik 12 uur; dagelijks gebruik/365 dagen per jaar/koud water bij 10 graden Celsius20002400
Totale stroomverbruik in kW:33kw/uur23.5kw/uur
Waterverbruik  
Spoelwater240lt/uur165lt/uur
Tankvulling x2190ltr206ltr

Besparing van 40.880 kW en 322.660 liter per jaar