0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

London Heathrow Marriott Hotel

“Duurzaamheid, energiebesparing, 'groen' bezig zijn is het eerste waar ik aan denk bij welk project dan ook”

London Heathrow Marriott Hotel: 'Het verschil tussen dag en nacht'! Duurzaamheid wordt zeer serieus genomen door de Marriott Hotels. Met het motto '20% x 2020', heeft het bedrijf een energiebesparing van 3% per jaar als doel.

Het London Heathrow Marriott, met 393 kamers, is de uitdaging aangegaan: het installeren van zonnepanelen en een windmolen-installatie op het dak, dat genoeg energie opwekt om het Marriot-LED teken te verlichten, wat een uitstoot van 12 ton kooldioxide per jaar bespaart!

Het hotel heeft nu ook zijn eigen kas op het dak en een tuin op de vijfde verdieping (22 meter hoogte), die kruiden en groente leveren voor het restaurant; regenwater wordt opgevangen om de planten water te geven.

Jim Shields, Hoofd Hotel Techniek: “Duurzaamheid, energiebesparing, 'groen' bezig zijn is het eerste waar ik aan denk bij welk project dan ook”.

De oude vaatwasmachine verbruikte tussen de 200 en 230 kW/uur, hetzelfde als het verbruik van de rest van het hotel!

De oude vaatwasmachine verbruikte tussen de 200 en 230 kW/uur, hetzelfde als het verbruik van de rest van het hotel! Het belangrijkste bij de aanschaf van een nieuwe machine, was om de prestaties van verschillende leveranciers te vergelijken. Bij het traject van het kiezen van een nieuwe vaatwasleverancier, bleven er drie over, waaronder Meiko.

“We vroegen aan alle drie naar hun belangrijkste normen wat betreft energie, water en chemisch verbruik. Wat we vroegen waren simpele data, zodat we energie-, chemisch- en waterverbruik konden berekenen in verhouding tot het aantal uur dat onze nieuwe machine in gebruik zou zijn (hierbij namen we voor deze test 10 uur per dag aan, 365 dagen per jaar)”.

“We waren voorbereid om de kosten van aankoop af te wegen tegen de potentiële verbruikskosten per jaar en wilden een vergelijking om ons een goed beeld te geven van de werkelijke kosten van de nieuwe vaatwasmachine”.

“Ik moet zeggen dat het antwoord van Meiko duidelijk en beknopt was, en liet zien dat de Meiko machine zichzelf binnen drie of vier jaar terug zou betalen. De andere twee antwoorden waren in eerste instantie erg vaag hierover. Uiteindelijk kregen we de data wel, maar het werd niet duidelijk gepresenteerd en moest ontcijferd worden uit een groot en vol document. Ik was verrast en denk dat ze hier niet op voorbereid waren. Dit waren vrij simpele vragen en het gebrek aan duidelijkheid deed mij denken: 'probeerden de andere leveranciers iets te verbergen?'

“In vergelijking met wat we eerder hadden, is Meiko M-iQ een verschil tussen dag en nacht; het is zoveel efficiënter”. “De vaatwasresultaten zijn zo goed dat we niet langer met de hand op hoeven te poetsen; we besparen op werk en op energie. En we hoeven maar een keer per dag het zelfreinigende programma aan te zetten, niet meer drie keer zoals eerder.”

“Als we nu kijken naar investeringskapitaal, investeren we 'wijs'; niet alleen kijken naar de kosten maar ook naar de gebruikskosten van de totale tijd dat de machine gebruikt wordt. De ware kosten van de aankoop worden steeds in beschouwing genomen.” Links op de foto: Jim Shields, Hoofd Hotel Techniek, met Freddie Bubatanga, Onderhouds Manager, die de potten en draden gemaakt heeft van gerecycled materiaal.