0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Chief engineer Nick Lakeman over de service van MEIKO

In het Hilton Amsterdam Airport Schiphol doet MEIKO al sinds 2014 de afwas. De glazenspoelmachines, doorschuifmachines en korventransportmachines van de Duitse vaatwasspecialist staan door het hele gebouw en worden veelvuldig gebruikt. Logisch, want met 433 kamers, meer dan twintig vergaderzalen, een restaurant met diverse open keukens, een bar, een spa en een executive lounge is er de hele dag door vuile vaat. Uitval van een machine is dan ook heel vervelend, maar in het Hilton niet onoverkomelijk. Ze hebben het er namelijk goed voor elkaar.

“We hebben hier de luxe dat we nóg een M-iQ korventransportmachine op de eerste verdieping hebben staan. Als de machine beneden in de keuken uitvalt, kunnen we die gebruiken. Het is dan wel even een stukje lopen, wat niet fijn is, maar we kunnen verder. Ook kunnen we in nood onderdelen van die back-up machine, zoals laatst een spoelarm, gebruiken voor de machine beneden”, vertelt Nick Lakeman, chief engineer Hilton Amsterdam Airport Schiphol.

'Mensen klagen meestal alleen maar. Als iets goed is, moet je dat ook een keer melden'

“In 99% van de gevallen is het een menselijke fout die de storing veroorzaakt, omdat ze bijvoorbeeld het vaatwerk wel goed uitnemen, maar niet goed terugplaatsen. Of er verdwijnt een wasgordijn. Als we er zelf niet uitkomen, schakelen we de hulp van MEIKO Service in. We hebben uiteraard een onderhoudscontract. Een van hun servicemonteurs, Marc Wijnen, is hier nu al een aantal keer geweest. Het is heel fijn als steeds dezelfde monteur komt, dat scheelt veel geneuzel. Eind vorig jaar hadden we diverse storingen. Marc heeft de hele machine uit elkaar gehaald en ging net zolang door tot hij het had opgelost”.

Nick was zo te spreken over het werk van Marc dat hij direct een e-mail stuurde naar Bart Jasperse, directeur van MEIKO North-West Europe, waarin hij de servicemonteur prees en hem een voorbeeld voor anderen noemde. “Mensen klagen meestal alleen maar en hoor je alleen als er wat is. Maar als iets goed is, moet je dat ook een keer melden. Marc denkt echt mee, lost het probleem op en geeft gedetailleerd uitleg over wat hij precies gedaan heeft. En hij is eerlijk, wat ook heel fijn is.”, aldus een zeer tevreden Nick.