0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Uitgeverij Spiegel

Het uitgeverijgedeelte van de Duitse Spiegel Group verhuisde in september 2011 naar een van de modernste multimediagebouwen van Europa, aan de oevers van de rivier de Elbe in het hippe HafenCity-district van Hamburg.

Het nieuwe hoofdkwartier beslaat 30.000 vierkante meter en 13 verdiepingen. Hier werken de mensen achter het toonaangevende opinieblad DER SPIEGEL, de website SPIEGEL ONLINE, SPIEGEL TV en MANAGER MAGAZINE.

De begane grond van het gebouw biedt ook plaats aan het personeelsrestaurant dat volgens velen de beste locatie heeft van heel Duitsland. Het serveert diners met bediening aan tafel voor zo'n 750 medewerkers per dag (van de 1100 bij de Spiegel Group werken), met een geweldig uitzicht over het water van de Elbe.

De vuile vaat en het bestek van het restaurant, de snackbar en de 26 kantoorkeukens in het gebouw worden allemaal verwerkt met een M-iQ-machine van Meiko. Alfred Freeman, hoofd van het in-house restauratiebedrijf, licht toe: “De naam M-iQ doet een beetje denken aan een James Bond-film. En op het gebied van vaatwastechnologie is de M-iQ ook absoluut een special agent.”

“Voordat we de M-iQ hadden, werd de vaat van de diverse kleine keukens simpelweg per verdieping apart gewassen in gewone huishoudelijke vaatwassers of vaatwassers met een kap”, aldus Freeman: “Dankzij de M-iQ met de ingebouwde GiO-TECH omgekeerde osmosetechnologie is dat nu verleden tijd.”

De M-iQ korftransportvaatwasmachine gebruikt alleen het zuiverste water, omdat het RO-systeem voor gebruik vrijwel alle mineralen uitfiltert. Het arbeidsintensieve handmatig poleren van glazen, bestek en borden na het afwassen is hiermee niet meer nodig.

Freeman wist dat ze de juiste keuze hadden gemaakt: “Zelfs als ik meereken dat we nu alle vuile vaat moeten verzamelen en naar de vaatwasser moeten brengen, is dit systeem veel efficiënter en kosteneffectiever dan alles wat we hiervoor hebben gehad.

En het binnenklimaat in de vaatwasruimte is ook veel beter. De M-iQ korftransportvaatwasmachine heeft ook een schitterend design. Voor ons is het een soort James Bond-supermachine, die een volledig nieuwe maatstaf zet. Wat betreft baanbrekende technologie en minimaal verbruik van water, afwasmiddel en stroom hebben we de Ferrari onder de vaatwasmachines in huis gehaald!"

"De investering heeft zich echt terugverdiend en de vaatwasresultaten zijn uitstekend.”

M-iQ GiO-TECH
In overeenstemming met onze slogan: MEIKO - The Clean Solution

Geïntegreerde omgekeerde osmose voor M-iQ