0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Pennells Garden Centre

De nieuwe MEIKO vaatwasmachine bood een hoogwaardige afwerking aan

Wanneer het Gardeners Restaurant van 260 tot 420 couverts ging moest het Pennells Lincoln Garden Centre investeren in een nieuwe vaatwasmachine.

‘We kozen voor een Meiko vaatwasmachine systeem omdat we de hoogwaardige afwerking en de uitstekende naverkoopdienst ideaal vonden voor een druk restaurant,”

zegt Chris Rouine, Business Development Director voor Vision Commercial Kitchens.

Vision heeft de keuken vergroot zodat het nieuwe vaatwasmachinesysteem erin past. Een machine die de hogen eisen van een 400+ couverts self-service restaurant kan verwerken.

Twee machines werden geïnstalleerd, een UPster K-M250 WR1TR3 vaatwasmachine met korftransport met integrale warmteterugwinning, droogzone en een capaciteit van 190 korven per uur. De machine spoelt al het vaatwerk en bestek terwijl het glaswerk door een FV40.2G onderbouw glazenspoelmachine gaat met een GiO omgekeerde osmose waterbehandeling die resulteert in glazen die er uit zien alsof ze handgepoetst zijn.

 Omgekeerde osmose systeem
Omgekeerde osmose - Professionele vaatwastechnologie

Net als bij het volledige demineralisatieproces, produceert een osmose-module vrijwel puur water. Onder druk wordt het water door een membraan gestuurd, waarbij bijna alle ongewenste substanties achterblijven.

“We spreken regelmatig met verschillende leveranciers", zegt Algemeen Directeur Richard Pennell. "Het team van Vision Commercial Kitchens was zonder twijfel het meest professioneel, ging over de verschillende opties en arrangeerde ook bezoeken om de voorgestelde machines aan het werk te zien."

“We zijn zeer verheugd met de nieuwe machine en kunnen Vision echt aanbevelen.”

Vision had toevallig gewerkt aan een gelijksoortig project 18 maanden eerder voor een ander tuincentrum, Barton Grange in Preston en dat was een perfect voorbeeld van het verschil dat een efficiënte vaatwasmachine kan maken.

Pennells is een van de oudste tuin bedrijven in het land die terug gaat tot 1780 en is waarschijnlijk de oudste die nog steeds in familiebezit is. Het bedrijf werd opgericht door Richard Pennell in 1780. Vandaag wordt het bedrijf geleidt door de zevende en achtste generaties, Richard Pennell en zijn zoon William.

Een van de oudste catalogussen van het bedrijf is van de jaren 1840. Dit toonde dat er toen reeds een verscheidenheid van planten aan het groeien was in de kwekerij, vooral fruitbomen en rozen. Interessant feit, een rozenstruik kost hetzelfde als een fruitboom – 2s 6p.

Verdere projecten voltooid in 2015 zijn onder andere meer winkelruimtes, een nieuwe luxueuze overdekte markthal (met onder andere Simpsons Butchers, de nationale slager van het jaar 2015/6) en een volledige overdekte plantenruimte. Het restaurant heeft 420 plaatsen en ook een kooktheater.

In de nationale competitie Garden Centre Association won Pennells Lincoln de prijs ‘Destination Garden Centre of the Year 2016’ voor de regio Midlands. Barton Grange won “Destination Garden Centre of the Year 2016”.