0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Kazerne van het Duitse leger Stetten am kalten Markt

Machinaal reinigen van gasmaskers levert aanzienlijke tijdbesparing op

Hoog in de heuvels rondom Stetten staat een legerkazerne van het Duitse leger. Hier is ook een dienstencentrum gevestigd. Er wordt echter niet alleen voor wapentuig gezorgd, het is ook de centrale opleidingslocatie van het leger voor de brandbeveiliging.

Na een recente reorganisatie heeft de locatie geen 200 gasmaskers meer, maar 400. "Dat was een probleem. We hadden echt een oplossing nodig om de apparatuur sneller te kunnen reinigen", vertelt Grum, de brandweercommandant.

Als hoofd van de werkplaats voor ademhalingsapparatuur berekende hij dat de machinale verwerking van zo'n 60 maskers per week een forse tijdsbesparing op zou leveren.

Vroeger kostte het verwerken van 25 maskers ongeveer negen uur. Met het reinigings- en desinfectieapparaat van MEIKO is het in drie uur en 20 minuten geregeld.

De machine van MEIKO draait vanaf begin 2014 in de werkplaats voor ademhalingsapparatuur van de defensieopleiding voor nucleaire, biologische en chemische oorlogvoering en bescherming. Inmiddels staan er al bijna 2000 bedrijfsuren op de klok.