0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Brandweer in Kehl

Gasmaskers en ademhalingsautomaten worden gereinigd in de TopClean M

Wat doe je terwijl de gasmaskers schoon worden? Karlheinz Fimeyer doet niets. Finmeyer is bij de brandweer in Kehl verantwoordelijk voor de ademhalingsapparatuur. Vroeger duurde het drie kwartier voordat die schoon was. Nu plaatst hij de gasmaskers en ademhalingsautomaten in de TopClean M, die de klus in slechts zes minuten klaart.

Voor Finmeyer is het niet eens de moeite waard om tussendoor aan iets anders te beginnen. Voor de komst van de TopClean M werden de maskers in een vaatwasser gereinigd. "De collega's in de werkplaats voor de ademhalingsapparatuur in Kehl hebben een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het apparaat.

Samen hebben we de korf voor de maskers geperfectioneerd. Onze afdeling voor productontwikkeling heeft houders voor de kleinere onderdelen van de maskers gebouwd en we hebben veel met Karlheinz Finmeyer gepraat over de techniek om ademhalingsautomaten met een druk van acht bar schoon te maken", vertelt Manuel Paulat.

Geen wonder dat Finmeyer ook nu nog onder de indruk is van de enorme vooruitgang bij het verwerken van de ademhalingsapparatuur: "Ik hoef geen kleinere klusjes meer te zoeken om de werkingstijd van de machine te overbruggen. In plaats daarvan kan ik alles achter elkaar vlot afwerken."

De apparatuur is volledig state of the art en net zo snel weer klaar voor de volgende inzet als de brandweerlieden zelf.