0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution
Pictogram ademhalingsbescherming

Bedrijfsbrandweer Roche: Tempo in de maskerreiniging

De werkplaats voor ademhalingsbeschermingsapparatuur wordt een snelweg als het gaat om hygiëne

 Brandweer Bazel

Het farmaceutische bedrijf Roche speelt wereldwijd een belangrijke rol in de sector en als werkgever ook op het hoofdkantoor in Basel. Meer dan 11.400 medewerkers zijn in de Zwitserse grensstad werkzaam voor het wereldwijd opererende concern. Met de verhuizing naar het nieuwe servicegebouw heeft ook in de werkplaats voor ademhalingsbeschermingsapparatuur van de bedrijfsbrandweer bij Roche de nieuwste technologie haar intrede gedaan: de Top Clean M maskerreinigingsmachine van MEIKO was voor Niklaus Lerch, voorman van de beroepsbrandweer, geen toevallige vondst ter verbetering van de werkprocessen bij het reinigen van ademhalingsapparatuur. Integendeel: het was het reinigings- en desinfectieapparaat waarnaar hij allang op zoek was. Zijn wens: een oplossing die hem in staat stelt de ademhalingsmaskers van zijn brandweercollega's professioneel, tijdbesparend en met geavanceerde technologie te reinigen: "Ik heb duidelijk onderbouwd waarom voor onze werkplaats voor ademhalingsbeschermingsapparatuur eigenlijk niets anders in aanmerking komt. Met Top Clean M van MEIKO is het mogelijk om vier maskers in slechts zes minuten te reinigen – dat was het argument". Geen wonder: met de vorige oplossing, een instrumentenwasmachine, had hij 42 minuten nodig voor hetzelfde aantal maskers en nog eens drie kwartier voor het droogproces. "Nu komen de maskers zo heet uit de Top Clean M, dat ze al bijna droog zijn", vertelt Niklaus Lerch enthousiast.

De ploeg bedrijfsbrandweerlieden bij Roche is 21 man sterk. Naast 20 chemicaliënbestendige pakken worden voor de persoonlijke veiligheidsuitrusting van de ploeg circa 100 ademhalingsmaskers inclusief overdruk-, filter- en communicatiemaskers beschikbaar gesteld. "Deze vullen we aan met 300 gebouwmaskers op alle kritieke plaatsen van het bedrijfsterrein. Ze worden in gebruik genomen als stoffen vrijkomen", aldus Niklaus Lerch. 


Het veel snellere proces van maskerreiniging bij de bedrijfsbrandweer Roche in Basel is echter niet het enige dat de verantwoordelijken zeer tevredenstelt. In de farmacie is hygiëne een van de belangrijkste voorwaarden – en productveiligheid kan het verschil maken tussen leven en dood. Dat met de Top Clean M maskerreinigingsmachine ook rekening wordt gehouden met deze factoren, is net zo belangrijk als de factor tijd: "Na gebruik worden de maskers ter plaatste eerst zo veel mogelijk voorontsmet. Als we bij het onderhoud van de machine het filter eruit schroeven, zijn we iedere keer weer verbaasd wat er nog allemaal in zit."