0
Winkelwagentje
Contact
  The clean solution

  Opnieuw Catering Star voor M-iClean H van MEIKO

  1 van  / 1

  De felbegeerde award ´Catering Star´ gaat ook in 2018 naar de machinebouwer MEIKO. Voor de tweede keer verdient een M-iClean H doorschuifmachine van MEIKO volgens de deskundige lezers van het vakblad ´Catering inside´ een ereprijs. Dit keer is dat de XL-versie van de doorschuifmachine met automatische kap. MEIKO stelt met deze machine het thema 'ergonomie op de werkvloer' centraal en levert hierdoor een bijdrage aan de participatie van zwaar gehandicapte mensen in de horeca.

  Jaarlijks presenteren de vakbeurzen voor collectieve maaltijdbereiding en catering een groot aantal nieuwe producten voor de hele branche. En elk jaar worden de meest veelbelovende productintroducties in 27 categorieën bekroond, waaronder de categorie vaatwastechniek. De uitslag is gebaseerd op een landelijke enquête onder 1000 cateringmanagers en inkopers in Duitsland. Vorig jaar kreeg MEIKO de begeerde gouden award voor de doorschuifmachine M-iClean H. Nu wint de expert in vaatwas-, reinigings- en desinfectietechniek uit Baden de zilveren award voor de M-iClean HXL – de XL-variant van het succesmodel. Deze is twee keer zo groot, waardoor er gelijktijdig ruimte is voor twee korven. De grote kap werkt volledig automatisch en kan moeiteloos worden geopend en gesloten, zonder krachtsinspanning.

  Kenners van de branche waren zeer onder de indruk van de besparingen die worden gerealiseerd op energie, water, chemie en arbeidstijd dankzij een weldoordacht wasproces. Daarnaast was er waardering voor het thema 'ergonomie op de werkvloer', een thema dat bij deze machine centraal staat: personeel en milieu hebben er in hoge mate baat bij. Met het oog op de hoge werkbelasting in de spoelkeuken ging MEIKO op zoek naar een oplossing die zich uitbetaalt. Bovendien wordt de weg vrijgemaakt voor het aannemen van zwaar gehandicapte mensen in de horeca: er kunnen voor gehandicapte werknemers geschikte werkplekken worden gecreëerd. 

  Michael Mayer, CEO van MEIKO Germany GmbH: "Twee keer een Catering Star voor de M-iClean H serie onderstreept hoe belangrijk naast echte innovatie ook het concrete nut voor mens en milieu is. Als dit allemaal bij elkaar komt en de exploitant kan ook nog eens kosten besparen, is dat een grote verrijking voor de hele branche."

  SAMEN EEN STAP VOORUIT

  Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

  Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

  Meer informatie