0
Winkelwagentje
Contact
  The clean solution

  Kwaliteit waarborgen met MEIKO Academy

  1 van  / 1

  Sinds een aantal jaren heeft MEIKO een eigen opleidingscentrum, de MEIKO Academy. Inmiddels telt de MEIKO Academy wereldwijd 48 gecertificeerde trainers die verschillende opleidingen en trainingen geven. Onze eigen Jan Wiekeraadt is een van hen. Samen met Elony Hendriks, trainingscoördinator bij MEIKO Nederland, geeft Jan uitleg over de MEIKO Academy. 

  Wat houdt de MEIKO Academy precies in?
  De MEIKO Academy is het platform waar MEIKO een breed scala aan trainingen aanbiedt voor ons gehele portfolio. Dus vaatwastechniek, reinigings- en desinfectietechniek, PBM reiniging en voedselrestenverwerking. De trainingen worden gegeven in diverse talen op diverse locaties of online. Elony: “Het programma is heel breed. Van web based sales trainingen over de voordelen van onze machines, webinars over onderwerpen als HACCP tot technische trainingen voor het plaatsen, servicen en onderhouden van machines.” 

  Deze laatste worden in het Nederlands gegeven op de eigen trainingslocatie in Rotterdam of op het hoofdkantoor in Offenburg, waar de grotere machines staan opgesteld. “Maar als een dealer in Maastricht bijvoorbeeld liever een training in het Duits wil volgen in Leverkusen, dan kan dat. En als een klant een training op de eigen locatie wenst, dan is dat uiteraard bespreekbaar”, voegt Jan toe. 

  Waarom biedt MEIKO trainingen aan en voor wie?
  “De trainingen bieden wij aan om de kennis en vaardigheden van onze eigen monteurs en sales collega’s, maar zeker ook die van onze dealers, servicepartners en de technische diensten van klanten, up to date te houden. Dit draagt bij aan een correcte plaatsing, het snel kunnen oplossen van eventuele storingen en het adequaat uitvoeren van onderhoud. En dus aan de levensduur van onze machines. Daarnaast brengen we regelmatig nieuwe of vernieuwde machines op de markt en is het belangrijk dat je op de hoogte blijft”, vertelt Elony.

  Welke training heb je nodig om aan MEIKO machines te kunnen werken?
  De technische trainingen worden gegeven op drie niveaus: Basic, Advanced en Expert. Jan legt uit: “Om te kunnen werken met de machines van MEIKO heb je autorisatie nodig. Deze krijg je wanneer je de Basic training met succes hebt afgerond. Een monteur is dan voldoende opgeleid om een MEIKO machine te kunnen plaatsen. Om ook zelf storingen te kunnen oplossen en onderhoud te kunnen verrichten, moet je de Advanced training volgen. Tijdens deze training gaan we ook uitgebreid in op de machinesoftware. Ik raad altijd aan om deze training meteen na de Basic training te doen.” 

  De autorisatie verloopt na twee jaar. Door een opfristraining te volgen, de Expert training, kun je deze weer voor twee jaar verlengen. “Zo waarborgen we het kwaliteitsniveau van de monteurs”.

  Waar kunnen geïnteresseerden zich aanmelden?
  Elony: “Het MEIKO Academy Platform is beschikbaar voor al onze dealers, servicepartners en technische diensten van klanten met toegang tot PartnerNet. Een PartnerNet ID kun je aan te vragen op https://partnernet.meiko-global.com/.

  Naast een uitgebreid trainingsoverzicht biedt het MEIKO Academy Platform ook een persoonlijk dashboard waar wordt bijgehouden welke trainingen je hebt gevolgd en wanneer, welke gepland staan, wat je niveau is, etc.

  Wat zijn de voorwaarden om deel te kunnen nemen en wat kost het?
  “Naast een PartnerNet ID heb je een Windows of Android device nodig. De kosten hangen helemaal af van de training. De meeste webinars en enkele web based trainingen zijn gratis. Aan de technische trainingen zijn vaak wel kosten verbonden, ook voor het examen en de bijbehorende autorisatie.”

  Wil je meer weten of heb je vragen? Neem contact op met Elony via hee@meiko.nl.

  SAMEN EEN STAP VOORUIT

  Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

  Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

  Meer informatie