0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Nooit meer glazen poleren

Geen strepen, geen randen, geen vuil: met de juiste vaatwasmachine is het een glashelder verhaal

Wie in de horeca werkt, kent het probleem: een vies glas gaat de vaatwasmachine in en komt er na het wassen niet schoon uit. Omdat er watervlekken op het oppervlak zitten. Of er lopen melkachtige slierten langs de rand van het glas.

Vanzelfsprekend heeft een dergelijk glas niets te zoeken op een tafel in een restaurant of op de bar, het moet gepoleerd of misschien zelfs nog een keer worden gereinigd. En de vaatwasser, die het werk voor u of uw medewerkers moet doen, levert dan in principe alleen maar meer werk op. Dat is niet alleen heel vervelend, maar ook onnodig. Want de markt biedt professionele oplossingen die ervoor zorgen dat schoon ook echt hygiënisch schoon is. Zonder poleren. En zonder stress. Er is immers al genoeg te doen in de keuken.

Waarom chique (en vooral schone) glazen zo belangrijk zijn voor elk hotel, elk restaurant en elke bar wordt in een interview samengevat door Frank Schwarz, een afgestudeerd ingenieur van de vaatwasmachinefabrikant MEIKO. En hij onthult enkele details over de vaatwasser.

Hard en zacht water

Zacht water is over het algemeen beter voor vaatwasmachines dan hard water. Hard water bevat namelijk meer calcium en magnesium, wat kan leiden tot verkalking van vaatwasmachines en een hoger chemieverbruik. Als het water uit de kraan een hoge hardheidsgraad heeft, hoeft u echter niet lijdzaam toe te kijken hoe leidingen en buizen verkalken. In dergelijke gevallen is het gebruik van een waterbehandelingssysteem in de vaatwasser zinvol. Vaatwasmachinefabrikant MEIKO biedt een module op basis van omgekeerde osmose voor zijn professionele horeca vaatwasmachines. Een simpele en eenvoudig uit te voeren watertest levert u snel een eerste resultaat op met betrekking tot de hardheid van het water. Informatie kan ook worden verkregen bij uw lokale waterleidingbedrijf.

 Omgekeerde osmose systeem
Omgekeerde osmose - Professionele vaatwastechnologie

Net als bij het volledige demineralisatieproces, produceert een osmose-module vrijwel puur water. Onder druk wordt het water door een membraan gestuurd, waarbij bijna alle ongewenste substanties achterblijven.

 Waterbehandeling proces
Waterbehandelingsmethodes - Voordelen, Vergelijking, Technologieën

Water gaat bij het reinigen niet altijd dezelfde weg. Sommige van de mineralen kunnen het resultaat belemmeren door de bekende lelijke en onsmakelijk ogende sporen op glazen en bestek achter te laten.

 


Voor water zonder residuen: omgekeerd osmosesysteem

Een omgekeerd osmosesysteem verwijdert bijna alle zouten uit het water. Hierdoor blijven er geen residuen meer achter op de glazen. Het systeem drijft het water onder hoge druk door een membraan dat ongewenste zouten filtert en het water vervolgens overbrengt naar de vaatwasser.


 

Voorkom glascorrosie

Een hoogwaardig glas kan ongeveer 1000 keer gewassen worden, zegt Klaus Völkner van glasfabrikant Stölzle. Maar op een gegeven moment geeft zelfs het beste glas de geest en kan er glascorrosie optreden. De oppervlaktestructuur van het glas is beschadigd, vertroebeling of zelfs kleine scheurtjes ontstaan. Om de levensduur van glazen te verlengen, is een optimaal samenspel van water, temperatuur en chemie tijdens het wassen vereist. Daarom stellen professionele leveranciers hun vaatwassers ter plaatse bij de klant af. Ze controleren het water, geven aanbevelingen over reiniger, naglansmiddel en temperatuur, en zorgen ervoor dat de machine het best mogelijke wasresultaat levert. En dat zorgt ervoor dat ook uw glazen langer meegaan.

Professionals vertrouwen op professionals

Als het aankomt op slimme vaatwasoplossingen, vertrouwen horecaprofessionals op de vaatwasprofessionals. Zoals bijvoorbeeld het Marriott Hotel in Berlijn. Dit prestigieuze 5-sterrenhotel vertrouwt op M-iClean van MEIKO om dagelijks honderden glazen schitterend schoon te wassen. Ook bij de Hamburgse restaurants "Strauchs Falco" en "Hamburg im Süden" wordt een M-iClean gebruikt. "Onze gasten verwachten briljant schone glazen", zegt eigenaar Tobias Strauch. Doorslaggevend voor hem bij de keuze van de juiste vaatwasser: "Een perfect wasresultaat, energie-efficiëntie en een beter ruimteklimaat, zonder dampen en geuren."


Online conferentie 22 en 23 juni 2021

Hoe een slimme planning zorgt voor hygiëne in vuile spoelruimtes en spoelkeukens, en andere onderwerpen voor de ziekenhuizen en verpleeghuizen van de toekomst.

Naar het programma

MEIKO Care Convention