0
Winkelwagentje
Contact
  The clean solution

  "Wij wassen al onze glazen met de glazenspoelmachine"

  Dat gaat supersnel, en we hoeven niet meer te poleren

  Wilt u uw gasten de hoogst mogelijke hygiëne bieden? Glasbreuk en ziekteverzuim reduceren? Tijd, water, energie en chemie besparen? Was uw glazen dan een glazenspoelmachine, ook uw bierglazen. In dit artikel leest u waarom.

  Machinaal wassen is de juiste manier

  Met een paar keer op en neer bewegen in een spoelbak met koud water en een druppel spoelmiddel, wordt een glas niet goed gereinigd. Dat wordt het alleen met een professionele glazenspoelmachine. Deze zorgt met een juiste combinatie van temperatuur, chemie en dosering, wasdruk en tijd voor een gegarandeerd hygiënisch en schoon resultaat. En machinaal wassen biedt nog veel meer voordelen.

  Voordelen voor uw gasten

  • Het machinaal wassen van glazen is bewezen hygiënischer. De glazen worden bij een temperatuur van ten minste 60 graden gewassen gedurende minimaal 90 seconden. Virussen en bacteriën worden hierdoor effectief gedesactiveerd, terwijl deze bij vervuild spoelwater nog alle kans hebben.
  • U heeft geen poleer- of handdoeken meer nodig, die bovendien ook een bron van ziektekiemen kunnen zijn. De glazen komen schoon, stralend en droog uit de machine. En dat komt ook de smaak van de drank ten goede.
  • Het resultaat is veel schoner. Geen vette glazen meer waardoor het bier niet parelt en de schuimkraag inzakt, en ook de lippenstift op het wijnglas is verdwenen. En dat betekent een optimale presentatie.

  Voordelen voor u als ondernemer

  • U bespaart op energie, water en chemie
  • De glazen hoeven niet meer gepoleerd te worden waardoor u tijd en arbeid bespaart.
  • U heeft minder glasbreuk en ziekteverzuim
  • U spaart uw glazen; geen verbleekte decoraties, krassen en schuurplekken meer

  Misverstanden machinaal wassen van bierglazen

  In steeds meer landen is het gebruik van glazenspoelmachines voor het wassen van bierglazen heel normaal en in sommige zelfs verplicht. In Nederland bestaan er helaas nog veel misverstanden. We helpen ze graag de wereld uit.

   

  Bier slaat dood door chemie
  Onjuist. Door gebruik van de juiste chemie en de juiste dosering ontstaan er geen problemen met de schuimkraag. MEIKO heeft speciaal voor (bier)glazen het reinigingsmiddel FR-G en het naglansmiddel KS-G ontwikkeld. Deze bevatten geen schuimremmers en hebben dus geen negatieve invloed op de schuimkraag. Bier slaat wel dood als de glazen vet zijn. Alleen door de glazen machinaal te reinigen krijgt u ze echt goed schoon.

  Bier slaat dood door warme glazen
  Om de virussen en bacteriën effectief te doden worden de glazen op minimaal 60 graden gewassen. Als het programma klaar is, kunt u twee dingen doen:

  1. Het glas de tijd geven om af te koelen door een goede routing te hanteren. Schaf daarvoor voldoende glazen en een extra korf aan.
  2. Kies voor een machine met koudwaternaspoeling. Hierbij worden de glazen met schoon koud water nagespoeld, waardoor ze afkoelen en direct weer inzetbaar zijn

  Spoelen met de hand gaat sneller
  Onjuist. Met een glazenspoelmachine kun je 25 glazen reinigen in 90 seconden. Daar valt niet tegenop te spoelen en poleren. 

  Een glazenspoelmachine is voor mij onbetaalbaar
  Een vaatwasmachine koopt u voor minimaal 10 jaar en bespaart u heel veel energie, water, chemie, glasbreuk en personeelskosten. Graag rekenen wij u voor hoeveel u kunt besparen.

  Laat uw huidige financiële situatie een dergelijke investering niet toe? Denk eens aan leasen. Daarmee zijn uw maandelijkse kosten heel overzichtelijk. Bovendien heeft u geen omkijken naar het onderhoud, want dat is inbegrepen. Alle voordelen van leasen bij MEIKO vindt u in onze leaseflyer.

  M-iClean U, de snelste weg naar schone en droge glazen

  De M-iClean U glazenspoelmachines zijn de absolute top in vaatwastechniek. De machines uit deze serie schitteren door toepassing van duurzame materialen en slimme technieken, groot bedieningsgemak en fraai design.

  De M-iClean U is compact, snel geïnstalleerd en zorgt in recordtijd voor schitterend schoon en hygiënisch glaswerk. Bovendien hoeft u dankzij de volledig geïntegreerde osmose niet meer te poleren. Zo maakt MEIKO het u heel makkelijk. 

  Daarnaast kunt u de machine uitbreiden met ComfortAir energieterugwinning. Deze zorgt ervoor dat de warme lucht die normaal in de vorm van damp de machine verlaat, wordt hergebruikt om het koude aanvoerwater voor te verwarmen. En dat betekent: geen dampen meer in de ruimte, nóg lagere energiekosten en nóg sneller droge glazen

  Alles onder één dak

  Bij MEIKO hebben we voor elke toepassing een vaatwasmachine. Van compacte glazenspoelmachine achter de bar, efficiënte doorschuifmachine in de spoelkeuken tot korventransportmachine in de grootkeuken. Voor de aanschaf bieden we verschillende financieringsmogelijkheden, zoals koop, lease en huur. Daarnaast verzorgen wij het volledige onderhoud en bieden we een compleet programma reinigings- en naglansmiddelen, korven, schappen en andere accessoires. U heeft dus één aanspreekpunt voor al uw vragen over professioneel afwassen. En dat is wel zo makkelijk.

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Stel uw vraag

  SAMEN EEN STAP VOORUIT

  Met duurzame oplossingen voor het wassen van herbruikbaar kunststof servies.

  Weg met wegwerp, het is tijd voor herbruikbaar: van bekers tot flessen, van bakjes tot schaaltjes.

  Meer informatie