0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Universitair Ziekenhuis Insbruck

Kostenbesparing van €100.000 per jaar

Universitair Ziekenhuis Insbruck

"Door te kiezen voor de nieuwste transportbandmachines van MEIKO, slaagde het ziekenhuis erin om het verbruik van grondstoffen met een derde te verminderen."

Met bijna 1.600 bedden en 5.500 werknemers, laat het Innsbruck Universiteit Ziekenhuis indrukwekkende cijfers zien:

  • Gemiddeld aantal geserveerde maaltijden per dag: 5.500
  • Gemiddeld aantal gereinigde voedselkarren per uur: 35
  • Gemiddeld aantal gereinigde onderdelen per dag: 40.000

In 2007 begon het ziekenhuis met een nieuw project genaamd 'Nieuwe vaatwastechnologie', de eerste fase van een renovatie van de afwasruimte in het personeelsrestaurant, “waarin ook een glazen plafond opgenomen werd zodat mensen in daglicht kunnen werken“, legt Herbert Hofer uit, Hoofd Inkoop en Manager van de afwasruimte.

Hij voegt toe dat het ziekenhuis een van de eerste grootschalige keukens in Oostenrijk was die een kook/afkoel systeem gebruikte met productie op afdelingsniveau. Maaltijden worden met behulp van 100 dienbladkarren geserveerd, die twee keer per dag terugkomen in de afwasruimte. Volgens Hofer heeft zijn team per dag 40.000 stuks servies, bestek, e.d. af te wassen, naast het reinigen van de karren.

In 2010 leverde Meiko zes machines voor zwaar werk om de afwasruimte in de kelder te renoveren. Hieronder waren een automatisch aflaadsysteem voor de karren, een karren-wasser en drie M-iQ vaatwerkspoelmachines met transportband.

Door te kiezen voor de nieuwste transportbandmachines van MEIKO, slaagde het ziekenhuis erin om het verbruik van grondstoffen met een derde te verminderen, wat zich vertaald in kostenbesparing van €100.000 per jaar in vergelijking met het oude systeem.

(Ook werd er een WasteStar vacuum etensrestverwerkingssysteem geïnstalleerd; het ziekenhuis levert aan een biogasinstallatie 14 kubieke meter aan vochtig afval per week, wat hetzelfde energieverbruik vraagt als 100 vierpersoonshuishoudens.