0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Marienhospital Stuttgart

Geïntegreerde bedpanspoelers in het Marienhospital

Het zijn niet alleen de patiënten die men tevreden wil stellen. Het ziekenhuismanagement is ook geïnteresseerd in de verzorgers.

Waar naastenliefde hand in hand gaat met professionaliteit, ontstaan medische voorzieningen van mensen voor mensen. En precies dat is de eis, die men aan het werk in het Marienhospital in Stuttgart stelt. Meer dan 300 jaar na Vincentius a Paulo, die de ordezusters in het Marienhospital navolgen en met hen meer dan 1.900 medewerkers, wordt altijd nog gehandeld volgens het devies "Liefde in daden omzetten".

Het ziekenhuis op confessionele leest midden in de hoofdstad van de deelstaat Baden-Württemberg werd meerdere malen onderscheiden voor zijn prestaties: in 2012 plaatste het tijdschrift Focus de kliniek in de lijst van de beste borstkankerklinieken van Duitsland, de Techniker Krankenkasse kende in 2011 de "Klinikus" toe – een onderscheiding voor ziekenhuizen, die op alle gebieden door de patiënten als bovengemiddeld goed werden beoordeeld. 

Maar het zijn niet alleen de patiënten, die men tevreden wil stellen in het Marienhospital. Dat het management van de kliniek sterk op verzorging gericht is, is mede te danken aan het feit dat de kliniek in 1890 door de congregatie van de Barmhartige Zusters in Untermarchtal opgericht werd – vele decennia lang werd de verzorging door de zusters zelf geleid. Dit heeft ertoe geleid dat elke kamer voldoet aan de technische en bouwkundige normen en ook aangepast is aan de wensen van het verplegend personeel.

In het Marienhospital heeft men gekozen voor MEIKO als leverancier

Met continue investeringen en bouwmaatregelen wil men bereiken dat de kliniek uitsluitend met kamers met een bed of met twee bedden uitgerust is. Elke kamer is daarom ook bijvoorbeeld uitgerust met een bedpanspoeler van de firma MEIKO, die in het toilet van de patiënt geïntegreerd is. Aan de ene kant wordt hiermee een hogere hygiëne bereikt, aan de andere kant zorgt het echter vooral voor een verlichting van het werk van het verzorgend personeel, dat zo niet langer ver hoeft te lopen naar de werkruimte met onrein vaatwerk van patiënten. 

In het Marienhospital heeft men gekozen voor MEIKO als leverancier. Overtuigende argumenten hiervoor waren de lange levensduur van de apparaten, de betrouwbare service en een hogere procesveiligheid, doordat men geen varianten bij de aanschaf van dit medische product toelaat.