0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Kivelä Hospital

Jaar na jaar duidelijke besparingen dankzij bandtransportmachine M-iQ

De M-iQ is één van de meest gebruikersvriendelijke machines en de medewerkers hebben er snel mee leren omgaan.

Het bedrijf Palmia dat tot de stad Helsinki behoort, is verantwoordelijk voor de verzorging in het ziekenhuis Kivelä. In de desbetreffende afdeling werken 21 medewerkers en worden rond etenstijd ongeveer 1400 porties geserveerd.

Minna Väkiparta, voedingsmanager, beschrijft haar ervaringen als volgt: "Ik werk al meer dan 15 jaar als manager in een grote keuken en heb veel verschillende automatische spoelmachines leren kennen. De M-iQ is één van de meest gebruikersvriendelijke machines en de medewerkers hebben er snel mee leren omgaan. De bediening is eenvoudig te begrijpen en biedt veel mogelijkheden voor de dagelijkse routine.

Vóór de introductie van de M-iQ waren er veel ziekmeldingen in een van onze afdelingen, omdat medewerkers hun handen openhaalden aan de scherpe kanten van een andere nieuwe machine. Dit probleem komt nu in het geheel niet meer voor.

De nieuwe M-iQ heeft een positieve invloed op de werkomgeving, omdat ze geluidsarm werkt en er nauwelijks nog stoomwolken uit komen. In tegenstelling tot vroeger hebben we nu geen separate afzuigkap voor de stoom nodig. Na het verwijderen van de oude kap is de werkruimte nu veel groter en tegelijkertijd schoner, omdat de kap voorheen veel vuil aantrok.

De werkzaamheden zijn hygiënischer geworden.

Met de M-iQ besparen we jaarlijks ongeveer 208.780 liter water, wat neerkomt op een som van ca. € 208 per jaar (1 m3 kost ongeveer € 1,00). Op de kosten voor afvalwater (€ 1,50/m3) besparen we nog eens € 312 per jaar, zodat we op een totaal van € 520 per jaar komen.

We verwerken ongeveer 80 bakken per dag. Dankzij de M-iQ kunnen wij deze bakken nu in ongeveer 30 minuten reinigen. Ook op het voorspoelen van het servies besparen we nu zowel arbeidsuren alsook water. Vroeger moesten we alle etensresten grondig van het servies afspoelen, maar nu is het voldoende om alleen de grotere resten te verwijderen. Vanwege de hitte en het vocht was dit werk vroeger voor medewerkers zeer inspannend. Dat is ondertussen niet meer zo.

De werkzaamheden zijn hygiënischer geworden. Dankzij de kleurcodering bij onze nieuwe machine kan ik er nu op vertrouwen dat alle onderdelen gedemonteerd en grondig gereinigd worden. Dat is aan de ene kant bevorderlijk voor de vaatwasmachine en aan de andere kant behalen we hierdoor goede resultaten. Ook de reiniging van de machines is snel aan de medewerkers uitgelegd. De oppervlakken binnen de machine kunnen eenvoudig worden gereinigd. En de buitenkant reinigen we met microvezeldoekjes."