0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Cantonal Hospital of St. Gallen

Dankzij de know-how van MEIKO bespaart het Kantonspital 33% op elektriciteits- en waterkosten

Pierer ziet de bijkomende aankoop van een WasteStar etensrestenafvoersysteem met vacuümwerking  in combinatie met de M-iQ vaatwasmachine als een buitenkans:

“Dit heeft op een effectieve manier het probleem van de verwerking van nat afval opgelost”.
Drie jaar geleden werd de eerste M-iQ vaatwasmachine hier geïnstalleerd.
In het eerste jaar alleen al verminderde de machine de verbruikskosten al met 40.000 euro (ongeveer 63.000 CHF): Dat is ongeveer 33 procent minder energie, water en chemie dan de vaatwasmachines die we eerder gebruikten. En deze ontwikkeling zet door. Wolfgang Pierer, Hoofd Voedingsdienst in het ziekenhuis, merkt op: “Dat overtreft zelfs wat Meiko ons beloofde in de brochures”.

Er zijn 5.000 werknemers en 1.000 patiënten, en zo'n 3600 warme maaltijden worden elke dag klaargemaakt. Er is geen verschil tussen maaltijden voor werknemers en maaltijden voor patiënten – tenzij er sprake is van een speciaal dieet.

Lunchen in het restaurant van het ziekenhuis betekent genieten van de sfeer in waarschijnlijk één van de meest fraai ontworpen ziekenhuis-restaurants in Europa. Lange tafels zorgen niet alleen voor meer dan vijftig procent meer ruimte voor bezoekers, maar geven ook de indruk in een Italiaanse bistro te zijn.

Het bezoekers-gebied is afgescheiden van het hoofdrestaurant. Gasten kunnen een passende wijn kiezen bij wat zij hebben gekozen van het menu. Personeel draagt witte handschoenen en serveren maaltijden op mooi porselein en drankjes in fijn glaswerk. Wolfgang Pierer merkt op: “Niet alleen heeft dit een mooi visueel effect, maar het helpt ook om onze hoge standaard wat betreft hygiëne, te behouden. Aangezien inspecteurs van de Voeding- en Consumentenbescherming hier lunchen, doen wij blijkbaar iets goed als het aankomt op hygiëne. We zouden zeker een probleem hebben als het hier niet brandschoon zou zijn”.