0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Chaim Sheba Medical

MEIKO verwisselde de machines bij volledig spoelbedrijf

De uitdaging voor Nyga Chef, vertegenwoordiger van MEIKO in Israël, bestond eruit, om het spoelbedrijf doorgang te laten vinden en op hetzelfde moment de bestaande 'caroussel'

Het Chaim Sheba Medical Center in Tel HaShomer, ook bekend als Tel HaShomer Hospital, is het grootste ziekenhuis in Israël en dekt bijna alle medische vakgebieden. De uitdaging voor Nyga Chef, vertegenwoordiger van MEIKO in Israël, bestond eruit, om het spoelbedrijf doorgang te laten vinden en op hetzelfde moment de bestaande 'caroussel'-vaatwasmachines te vervangen – en dit alles in een ziekenhuis met meer dan 6.000 medewerkers en 1.850 bedden.

Het ziekenhuis werkte bij de aanbesteding samen met Systhema Global Foodservice Consultants, een van de toonaangevende adviesbureaus op het gebied van foodservice in Israël, en hun Design Division Manager, FCSI-adviseur Ori Lief. In de aanbesteding werd speciaal benadrukt, dat het spoelproces gewoon doorgang moest vinden tijdens de vervanging van de machines. Een vaatwasmachine moest te allen tijde kunnen werken!

Een bezoek aan de Agadata-feestzaal in Centraal-Israël, waar 1.100 couverts kunnen worden geserveerd, heeft er aan bijgedragen, het ziekenhuis te overtuigen van de spoelkwaliteiten en de milieuprestaties van de M-iQ-machines.

Nyga Chef, MEIKO en Systhema ontdekten tijdens hun samenwerking, dat de meest efficiënte constructie zou bestaan uit de combinatie van een 360-graden-carousselsysteem voor de retouraanvoer van dienbladen en twee MEIKO M-iQ-bandtransportvaatwasmachines.

De installatie en inbedrijfname duurde slechts vier dagen met inbegrip van het weekend. Dit proces is vastgelegd op video en gepost op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=bKX1EHLAxb8

De twee MEIKO-machines werden ontwikkeld ter ondersteuning van het spoelbedrijf tijdens de Sabbat. De ene machine is 750 mm breed, de andere is met een extra brede (980 mm) transportband uitgerust. Het flexibele ontwerp van de M-iQ met grote invoerhoogte zorgde ervoor dat het de eerste keus was voor het spoelen van het grote aanbod aan ziekenhuisvaatwerk, koelboxen en dienbladen.

Dror Nuri, chef van het maaltijdendistributiecentrum in Tel HaShomer: "Met de installatie van de MEIKO-machine, vond er een positieve verandering plaats in het totale spoelgebied. Plotseling hadden we meer ruimte en minder lawaai.

Het energieterugwinsysteem M-iQ heeft de werkomstandigheden aanzienlijk verbeterd. Het oude extractiesysteem kon de warmte en vochtigheid die de oude vaatwasmachine produceerde niet verwerken. Dit probleem is nu verholpen." Ori Lief, FSCI-adviseur, voegt nog toe: "Gezien mijn eerdere ervaringen met MEIKO en Nyga Chef, was ik niet verrast over de snelle, professionele installatie en unieke degelijkheid van het spoelproces van de M iQ-machines."