0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Verzorgings- en verpleeghuis Heilig Hart

Dagelijks 90 minuten meer tijd en tegelijkertijd minder kosten

"De machine werkt elke dag zonder ook maar een enkel probleem, en daar kunnen we op vertrouwen!"

Heilig Hart, een omvangrijk verzorgings- en verpleeghuis in het Belgische Kortrijk, profiteert van kostenbesparingen van ongeveer 40% in vergelijking met vorige vaatwasmachines.

Zoals bedrijfsleider Hans Callens uitlegt: "Twee jaar geleden werd de beslissing genomen om de vaatwasmachine in een nieuw gebouw te plaatsen, de grootste uitdaging voor de totale organisatie. Met betrekking tot de specifieke eisen voor de samenstelling en behandeling van het vaatwerk bood Sabemaf, de regionale vertegenwoordiging van MEIKO in België ons tenslotte een uitgebreide oplossing. Daarom besloten wij op een andere fabrikant over te stappen, ten gunste van Sabemaf en MEIKO.

Wij moeten elke dag weer voor ongeveer 500 personen het vaatwerk spoelen en hebben daarom een M-iQ van het type BXL74 N 33 V8 P8 met mobiele sorteertafel, alsook een FV 250.2 vaatwas-, glazen- en universele spoelmachine voor zwart vaatwerk geïnstalleerd.

Bij de nieuwe machine bedraagt de breedte van de transportband 740 mm, zodat wij drie borden naast elkaar kunnen zetten. Door de nieuwe behandeling van het vaatwerk en de hogere prestatie van de machine, gaat het totale spoelproces ongeveer 90 minuten sneller. De tijd die we hierdoor winnen, kunnen we weer voor andere doeleinden gebruiken – zoals bijvoorbeeld de reiniging van de keuken.

Een ander argument voor MEIKO zijn de behaalde besparingen op het gebruik van water, stroom en chemicaliën. Omdat de machine minder tijd nodig heeft en 100 liter minder water gebruikt, kunnen we contant geld besparen. Na twee jaar zijn we er blijvend van overtuigd, dat we qua samenwerking met Sabemaf en MEIKO de juiste beslissing hebben genomen. De machine werkt elke dag zonder ook maar een enkel probleem, en daarop kunnen we vertrouwen."