0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Sunrise Senior Living

Sunrise Senior Living vertrouwt kapmachines met omgekeerde osmose

Sunrise Senior Living biedt ruim 2.000 bewoners in het V.K. verzorgingsdiensten met de bewoner in het middelpunt. De filosofie van Sunrise is gebaseerd op het aanmoedigen van onafhankelijkheid, bewaren van de waardigheid, mogelijk maken van keuzevrijheid en beschermen van de privacy van iedere bewoner. Deze benadering weerspiegelt de missie van het bedrijf, die onveranderd is gebleven sedert de stichting van de firma in 1981: ‘het opnemen voor de levenskwaliteit van alle senioren’.

In iedere gemeenschap nemen dagelijks ten minste vijf activiteiten plaats om ervoor te zorgen dat de bewoners de mogelijkheid hebben een rijk gevuld en stimulerend sociaal leven te leiden. Thuis gekookte maaltijden die ter plekke door de eigen koks van Sunrise bereid worden, zijn ontworpen om een evenwichtige voeding te bieden en waar nodig aan speciale voedingsvereisten tegemoet te komen.

Voordat Sunrise op MEIKO overstapte, was er een mengelmoes van verschillende machines in de 27 leefgemeenschappen voor senioren, aldus het bedrijf. Sedert de overschakeling op MEIKO betekent dit dat de vaatwerkspoelmachines veel langer meegaan met een minimale behoefte aan onderhoud.

Christopher Dean, hoof van de keukens bij Sunrise Senior Living, voegt eraan toe: „In het algemeen is er in alle gemeenschappen een verbetering van de normen voor het spoelen van vaatwerk opgetreden. De overstap naar het gebruik van MEIKO-vaatwasmachines is ongetwijfeld een verbetering voor onze bewoners gebleken, en zij zijn uiteraard onze prioriteit nummer één.”

Het aankoopbeleid bij Sunrise wordt ondersteund door Pelican, voorheen de Pelican Buying Company, die in totaal een gezamenlijk aankoopvolume van £ 140 miljoen heeft en zich toelegt op het voor zijn leden onderhandelen van competitieve handelsovereenkomsten met lokale en nationale leveranciers. Pelican bedient ongeveer 3.000 horecabedrijven, waaronder ook 2.000 scholen en universiteitsfaculteiten.

Keith Palmer, Commercial Equipment Manager, zegt:

„Sunrise ging er prat op dat een betrouwbaar functioneren essentieel was en dat voorbeeldige resultaten voor hun bewoners een prioriteit waren.“

„Met dat doel voor ogen stonden wij hun terzijde om de juiste producent op te sporen en te identificeren.“

„MEIKO voldeed aan alle criteria, en daarnaast merkten wij dat het vaatwasproces verbeterd werd door het GIO-assortiment aan vaatwerkspoelmachines verbeterd werd. Tot dusverre hebben de prestaties van de machine en de ervaring van het personeel onze verwachtingen overtroffen.”

Sunrise maakt hoofdzakelijk gebruik van de doorvoervaatwasser DV 80.2 GiO van MEIKO, met geïntegreerde waterbehandelingstechnologie met omgekeerde osmose, en de machine wordt gebruikt voor het wassen van alle vaatwerk, bestek en glazen artikelen. Op maat gesneden sorteeroplossingen voor elke afzonderlijke locatie betekenen eveneens dat een uiterst plaatsbesparende vaatwasoplossing ontwikkeld kan worden om het comfort van de bediener te verzekeren en de doeltreffendheid te maximaliseren.

Met een theoretische doorvoer tot 60 rekken per uur (1080 eetborden) zal de DV 80.2 GiO met gemak gemengde ladingen vaatwerk, bestek en glazen aanpakken. De afmeting van de korven beantwoordt aan de industriële norm 500 mm x 500 mm en de doorvoerhoogte van 440 mm zorgt ervoor dat de machine eveneens dienbladen vlot verwerkt. Drie wasprogramma’s bieden cycli van 60, 90 en 210 seconden om lichte tot zware verontreinigingen aan te pakken.

Een optie met automatische kap is ideaal voor bedieners met beperkte lichaamshoogte en wordt met een druk op de knop geactiveerd, waarmee de kap geopend en gesloten kunnen worden en de wasprogrammavolgorde bediend kan worden.

In tegenstelling tot andere waterbehandelingssystemen met omgekeerde osmose die op de markt zijn, is de MEIKO GiO in het concept van de machine inbegrepen en heeft deze geen zelfstandig verzachtingsapparaat nodig om het inkomende ruwe water te behandelen, waardoor hij eenvoudiger te installeren is en in de meeste gevallen een aanzienlijk kostenefficiëntere oplossing vormt.

Aldus de Business Development Manager van MEIKO, Simon Callus: „De beslissing om de GiO-kapmachines met omgekeerde osmose aan te kopen behelsde enkele cruciale beïnvloedende factoren, gaande van de kwaliteit van de resultaten op glazen en bestek, over besparingen op detergentia en spoelmiddel, tot het feit dat de omgekeerde osmose een afgesloten unit was en geen handmatige tussenkomst vereiste. De klant erkende de eraan verbonden voordelen, gaande van de vermindering van de algemene werkings- en onderhoudskosten tot een arbeidsbesparend element, aangezien de kwaliteit van de resultaten op glazen en bestek de noodzaak van bijkomend opblinken tenietdeed.”

 Omgekeerde osmose systeem
Omgekeerde osmose - Professionele vaatwastechnologie

Net als bij het volledige demineralisatieproces, produceert een osmose-module vrijwel puur water. Onder druk wordt het water door een membraan gestuurd, waarbij bijna alle ongewenste substanties achterblijven.