0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Studacker, Zürich

De Studacker-keuken profiteert van lagere kosten en meer hygiëne

Het nieuwe voedselverwerkingssysteem WasteStar CC valt op door zijn compacte afmetingen en kan voedselresten van tot wel 900 maaltijden per dag verwerken.

De productieve Studacker-keuken wordt aanbevolen voor grote en kleine catering- en barbecue-evenementen (in de «Studacker» of extern). Chef-kok, Hansruedi Wälchli, is bovendien meervoudig wereldkampioen barbecuen.

"Wij serveren dagelijks drie maaltijden – waaronder ook een middagmenu met meerdere gerechten naar keuze. In totaal koken wij voor ongeveer 130 bewoners. Natuurlijk moeten de voedselresten die daarbij ontstaan, hygiënisch en veilig worden verwerkt. Tot nu toe hebben wij de resten in kleine tonnen in de keuken bewaard en deze werden dan weer in grote tonnen geleegd."

Het nieuwe voedselverwerkingssysteem WasteStar CC valt op door zijn compacte afmetingen en kan voedselresten van tot wel 900 maaltijden per dag verwerken. Als bij het opruimen per ongeluk bestek met de resten zou meegaan, dan hechten de delen dankzij een magnetisch veld aan het oppervlak. Bovendien kan het krachtige maalwerk zelfs botten en schelpen van mosselen of schelpdieren verwerken.

De hygiënische veiligheid is een belangrijke taak, waarmee met de correcte verzameling en verwerking van de voedselresten rekening wordt gehouden. Zeker in een seniorencomplex heeft hygiënisch werken absolute prioriteit. Maar de kosten vormen ook een aanzienlijk aandeel in de rendementsberekeningen van elke cateringmanager.

Hierover zegt Hansruedi Wälchli: "Door het gebruik van de WasteStar CC hoeven de voedselresten niet meer te worden opgeslagen in tonnen en hoeven de tonnen niet meer met veel moeite te worden schoongemaakt. Een enorme tijdswinst voor ons. Afgezien daarvan hebben we nu ook geen extra koeling meer nodig voor de tonnen met voedselresten. De restanten worden klein gemaakt en belanden als biosubstraat in het aangesloten reservoir. Deze wordt dan weer door de afvalverwerker geleegd. Nadat de machine zijn werk heeft gedaan, wordt deze gereinigd, wat moeiteloos gaat. De WasteStar CC is sinds januari 2016 bij ons in bedrijf, wij hebben gedurende deze periode onze kosten voor afvalverwerking met meer dan 25% kunnen verlagen. Door het lage waterverbruik, bespaarden wij een aanzienlijk bedrag."

M-iQ zelfreinigend
Hygiënisch werken

Aan het einde van het spoelproces reinigt de M-iQ zichzelf met gebruik van het water in de tank. Enkel de blauw gemarkeerde onderdelen moeten handmatig worden gereinigd.