0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

MEIKO verhoogt ook de aantrekkelijkheid als werkgever

Moderne en betrouwbare technologie in het verpleeghuis ontlast werknemers

 MEIKO referentie Ludwig Jahn huis

De geschiedenis van het Schwesternverband Pflege und Assistenz GmbH begint in 1958 en het is duidelijk hoe vooruitstrevend de organisatie 60 jaar geleden al was: toendertijd al was het doel om vanuit een beroepsvereniging het acute tekort aan verplegend personeel te verhelpen. Vandaag de dag werken 3500 mensen ten dienste van ouderen en gehandicapten op meer dan 40 locaties. Een daarvan ligt in Dudweiler in het Saarland, waar in mei 2018 het Friedrich Ludwig Jahn Haus werd geopend.

Met Annekarin Leismann staat er iemand aan het hoofd van het verpleeghuis die zich met hard en ziel inzet en via een omweg in de verpleging is ingestroomd. De 45-jarige heeft ervaring opgedaan in grote instellingen en draagt nu via het Schwesternverband bij aan het Pflegeverbund Saartal als regiomanager. “We mogen niet klagen als het gaat om het werven van nieuw verplegend personeel”, zegt Annekarin Leismann. Ze weet wat een werkgever moet bieden om aantrekkelijk te zijn: moderne werkplekken die de gezondheid bevorderen, een goede balans tussen gezin en beroep, en het doel zich ten ten dienste te stellen van mensen op leeftijd en mensen met beperkingen.

De verpleegruimtes van het Friedrich Ludwig Jahn Haus zijn dan ook uitgerust met MEIKO technologie, net zoals bijna alle instellingen van het Schwesternverband. “We hebben voor de TOPIC bedpanspoeler gekozen, omdat we zonder twijfel overtuigd zijn van de kwaliteit van de MEIKO apparaten”, vertelt Annekarin Leismann. Ze is ook zeer onder de indruk van de levensduur van de speciaal voor verpleeghuizen ontwikkelde reinigings- en desinfectietechniek: “We hebben op andere locaties apparaten staan die al 35 jaar oud zijn, nog steeds storingsvrij functioneren en aan onze hygiëne-eisen voldoen”. Onder andere de  servicemonteurs bij MEIKO die regelmatig onderhoud uitvoeren, zorgen ervoor dat dit gewaarborgd is. Het verlengt de levensduur van de apparaten en garandeert hun correcte werking.

Wat betreft de vaatwasmachines voor de afdelingskeukens wilde Annekarin Leismann besparen op de benodigde extra desinfectie: “We hebben voor de volledig professionele oplossing van MEIKO gekozen en in elke keuken een M-iClean U laten inbouwen. Deze zijn om ergonomische redenen op werkhoogte ingebouwd. Semi-professionele machines functioneren voor onze eisen gewoon te langzaam en moeten regelmatig worden gedesinfecteerd.” Dat zijn nu juist de details die de medewerkers onnodig werk opleveren. “Als je deze werkzaamheden niet meer hoeft uit te voeren, blijft er automatisch meer tijd over voor het belangrijkste, namelijk de zorg voor de bewoners in onze instellingen. Met MEIKO hebben we hier de juiste en betrouwbare partner gevonden, die weet waar het om gaat”, legt Annekarin Leismann uit.