0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Zum goldenen Engel

Zwarte-Woud-restaurant Zum goldenen Engel vertrouwt op de MEIKO-afzuigkap

Waar merkt Michael Mannel aan dat hij een nieuwe vaatwerkspoelmachine heeft? "Als ik het rooster van mijn werknemer in de spoelkeuken bekijk, zie ik dat hij minder werkt." Hij, dat is Mamazougou Nadijou. Hij is geboren in Togo en al acht jaar werkzaam in het oudste restaurant van het Glottertal: Zum goldenen Engel. Dat hij nu minder werk heeft van de vuile vaat gunt Michael hem van harte. "Je moet leven en laten leven", vindt Michael Mannel.

Dat dit een uitstekend recept is, blijkt wel als het gaat om het aantrekken van nieuwe medewerkers - en het succes ervan is inmiddels gebleken. En dat terwijl het om een betrekkelijk simpel recept gaat: mensen vriendelijk behandelen en een prettige sfeer in de keuken! Met de ongedwongen werksfeer kwam hij in aanraking tijdens een seizoen bij Auberge de l'Ill, waar hij samen met zijn vrouw werkzaam was voor de wereldberoemde familie Haeberlin, voordat het stel de onderneming Zum Goldenen Engel, die in het bezit van de familie van Mannels echtgenote was, in 2006 overnam.

À la carte beschikt Zum goldenen Engel over 80 plaatsen, bij feesten en partijen kan naar 120 plaatsen worden uitgebreid en bij mooi weer biedt de tuin plaats aan nog eens 60 gasten. Daarnaast is er het hotel. Zum goldenen Engel is niet alleen populair bij vakantiegangers in het Zwarte Woud. Ook de inwoners van het Glottertal dragen dit aloude etablissement een warm hart toe en houden er graag familiefeestjes of een koffietafel na een uitvaart.

De keuken van Michael Mannel is Duits met duidelijke Franse en mediterrane invloeden. De chefkok kan niet verloochenen dat hij ook voor Colombi in Freiburg en Romantikhotel Bad Hersfeld heeft gewerkt. De apparatuur in de keuken van het bedrijf is al net zo professioneel als de bedrijfsvoering door Michael Mannel.

Met de M-iClean H van MEIKO beschikt hij over een doorschuifmachine van de nieuwste generatie - en hij is laaiend enthousiast:

"Dankzij de automatisch werkende kap kunnen we niet alleen sneller werken, maar hebben we ook uitstekende afwasresultaten."

"De vaat oogt niet meer bot en stroef, maar glad en glanzend. Ook onze glazenspoelmachine is sinds kort een M-iClean van MEIKO, die ons duidelijk werk uit handen neemt, want we hoeven de glazen niet meer na te poleren", vertelt Mannel blij.

Ook al is een smetteloze vaat voor Mannel een van de belangrijkste vereisten – de factoren die niet direct zichtbaar zijn wegen voor Mannel even zwaar: "Wij maken hier gebruik van een warmtekrachtkoppeling en letten op duurzaamheid, ook bij de inkoop van onze ingrediënten. Dat de M-iClean H beschikt over een functie die de hete stoom bij het openen van de kap in de machine achterhoudt, vind ik geweldig - alleen al omdat daardoor het klimaat in de keuken een stuk prettiger is.

Het lage verbruik is een even groot pluspunt als het leidingwerk van roestvast staal, dat duurzaamheid uitstraalt." Maar Mannel zou Mannel niet zijn, als hij als MEIKO-klant niet ook belang zou hechten aan een minder tastbare factor:

"De service is echt uitstekend. Als er een probleem is, staat er meteen iemand klaar!"