0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Rive Gauche in het Kulturhaus, Baden-Baden

In het Kulturhaus in Baden-Baden staat een compact allroundtalent in vaatwastechniek

"Bij de vervanging van de machines liep alles moeiteloos in elkaar over"

Toekomstgericht, dat is de afwaskeuken van het "Rive Gauche". Met de nieuwste machineserie "UPster" van de firma MEIKO kiest men in het "Rive Gauche" voor een model, dat zich absoluut kan aanpassen en weet "zich bescheiden te presenteren" om des te grotere prestaties te leveren: "De vorige afwaskeuken was absoluut te klein geworden", legt Josephine Geiger uit, die onlangs samen met keukenchef Rudolf Pellkofer de beide kleine kapvaatwasmachines van MEIKO afdankte en door de jongste machinegeneratie "UPster" verving.

"Ons nieuwe concept, dat gasten tot in de nachtelijke uren trekt, maakte deze stap noodzakelijk". In het "Rive Gauche" had men een spoelmachine nodig, die een echt allroundtalent is: compact, te plaatsen op een minimaal oppervlak en vooral in een handomdraai gereed voor gebruik: "Ons geduld laten we graag op een andere plaats op de proef stellen – maar de vaatwastechniek moet gewoon functioneren", geeft Josephine Geiger toe die direct ook uitlegt: "Bij de vervanging van de machines liep alles moeiteloos in elkaar over".

Het design van de UPster was voor de keukencrew van het "Rive Gauche" aanvankelijk volkomen onbelangrijk. Maar: "Toen de machine eenmaal mooi opgebouwd stond, waren we toch wel tevreden over het fraaie uiterlijk!"

Wat het "Rive Gauche" zo speciaal maakt?

Wat het "Rive Gauche" zo speciaal maakt? Dat is enerzijds de ligging ervan, direct aan Baden-Badens prachtpromenade Lichtentaler Allee. Zo luidt heel eenvoudig dan ook het adres "LA8" – maar daarachter gaat toch een van de mooiste gebouwen van de kuurstad aan de Oos schuil. Ooit ontworpen door de toenmalige sterarchitect Friedrich Weinbrenner, was het kleine paleis eigenlijk ontworpen voor koningin Frederika van Zweden. Het paleis beschikt over een kristalzaal en een spiegelzaal, herbergt ook nu nog altijd Baden-Badens "Internationale club" en een museum, dat kunst en techniek verenigt.

"Mediterrane keuken is meer dan Franse en Italiaanse lekkernijen"

Aan de andere kant: Het is het Brenners Park Hotel & Spa, dat het "Rive Gauche" gepacht heeft. Kwaliteit voelt zich hier dus vanzelfsprekend thuis! "Mediterrane keuken is meer dan Franse en Italiaanse lekkernijen", legt Josephine Geiger uit. Het gastronomische hoofd van het Rive Gauche legt zelf zichtbaar enthousiast het concept van keukenchef Rudolf Pellkofer uit: "Voor ons behoren ook Afrika en een deel van het Arabisch gebied tot de regio van de Middellandse Zee".

Daarom raadt Josephine Geiger ook graag de oosterse mezze als voorgerecht aan: humus met olijfolie, Marokkaanse couscoussalade, Muhammarah (pittige walnoot-paprikadip), Fatair-deegbootjes met feta en basilicum en als hoofdgerecht dan zeeduivelmedaillon en reuzengarnalen aan een spies op langostino-sugo met bladspinazie en limoencouscous... De keuken uit 1001 nacht is in het heden aangekomen!