0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Bar-brasserie-restaurant De Oolderhof

Het bedieningsgemak is enorm en we hoeven niet meer te poleren.

Außenansicht des Oolderhof

In 1990 neemt Jan Theunissen De Oolderhof, destijds een eenvoudig restaurant bij een boerderij, over van zijn ouders. Jan en zijn vrouw Rosalie vinden dat het bedrijf in het Roermondse Ool meer moet worden dan een dorpskroeg waar je ook een hapje kunt eten. En dus ondergaat de boerderij uit 1913 in de jaren die volgen diverse verbouwingen. Tegenwoordig is De Oolderhof een culinair trefpunt aan de Maas, met een bar, een brasserie, een à la carte restaurant, acht vergaderzalen, een congrescentrum, een hotel met 29 suites en - in de zomer - een beachclub.

Het succes van het horecabedrijf is mede te danken aan de duidelijke culinaire visie van Jan: “Zoveel mogelijk gebruik maken van zuivere, biologisch verantwoorde producten uit de regio. Wij werken slechts met topleveranciers die ons eerlijke producten leveren, die dichtbij de basis staan. Daardoor kan onze keuken bijna à la minute de uitdaging aangaan met het dagaanbod. Dus: puur, vers, eerlijk en daardoor ook nog eens verrassend lekker. Zo is het varkensvlees afkomstig van scharrelvarkens uit de Belgische Ardennen, waar deze dieren door een klein bedrijf op traditionele wijze worden gefokt. Zeer uniek aan deze varkens is de voeding: 100 procent plantaardig, en dat proef je op je bord. We gebruiken geen plofkippen, maar scharrelkippen. Geen biefstuk uit Argentinië, maar van koeien die in de weilanden van Linne lopen. En we verwerken het hele dier, inclusief de botten die je kunt gebruiken voor het maken van basissauzen. Het is net als vroeger op de boerderij, de kunst om niets weg te gooien.” Gastronomie van hoog niveau is altijd de culinaire drijfveer geweest van Jan, die helaas in januari 2019 is overleden.

Toen in 2017 de brasserie werd gebouwd, was dit streven naar hoog niveau de reden voor Marcel Neuray van MN Gastroservice uit Reuver om de M-iClean UM+ glazenspoelmachine te adviseren. “Ik wist precies wat ze nodig hadden. De M-iClean U serie van MEIKO is de absolute top in vaatwasmachines en past perfect bij waar De Oolderhof voor staat. Kwaliteit, duurzaamheid, zuinigheid, comfort”, aldus Marcel. Een jaar later moet er een ook nieuwe glazenspoelmachine achter de bar komen. Juul Theelen, sinds drie jaar gastheer bij De Oolderhof, vertelt: “We hadden maar één wens, dezelfde machine als in de brasserie”. En dus werd er weer voor een M-iClean U van MEIKO gekozen.

"We besparen veel tijd én poleerdoeken!"

“Als gastheer draai ik overal mee. Ik draai partijen, het restaurant, de brasserie, de bar. Dan is het wel prettig als de vaatwasmachines makkelijk te bedienen zijn. En dat zijn ze. Het spreekt eigenlijk allemaal voor zich. Ook het reinigen is heel makkelijk en duidelijk; alle blauwe onderdelen kun je eruit halen en schoonmaken. We werken veel met stagiaires en die moeten ook met de machines om kunnen gaan. Ik heb het ze zo uitgelegd en ze pikken het meteen op. Een ander groot voordeel is dat we niet meer hoeven te poleren. Dat scheelt heel veel tijd én poleerdoeken. Ik heb zelf een klein restaurantje gehad en nam elke avond de doeken mee naar huis. Poleerdoeken mogen namelijk niet bij de gewone was en moet je dus apart wassen. Dat is hier echt niet te doen. Gelukkig hebben we in De Oolderhof machines van MEIKO”, aldus een tevreden Juul.