0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Glazenspoelmachine voor bierlokaal Pelgrom in Antwerpen

Waar Belgisch bier in schone glazen sprankelt

Waar ooit pelgrims hun vermoeide hoofd op strobalen te ruste legden, drinken nu de lokale bevolking en toeristen hun bier. Het Pelgrom ligt in het hart van Antwerpen, op een steenworp afstand van de mooie Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. In de kelders van de voormalige herberg uit de 14e-15e eeuw is sinds 1993 bar, café en restaurant Pelgrom gevestigd. Sinds het gastronomische concept medio 2018 fundamenteel werd herzien, wordt er in het Pelgrom alleen nog maar Belgisch bier, eten en sterke drank verkocht en vult de muziek van internationaal bekende Belgische artiesten de gewelven van het bierlokaal.

Bar in Antwerpen: het bier moet goed vloeien

De sfeer is een mix van de sfeer uit de Middeleeuwen en de huidige, moderne tijd. Als je de bar binnen komt, valt je blik onvermijdelijk op de 24 design-tapkranen op de bar en op de plank met meer dan 100 soorten bier. Danny Oris is al sinds 1994 de bedrijfsleider en een bierkenner bij uitstek. “Veel factoren zijn bepalend voor de kwaliteit van het bier. Zoals de temperatuur. Voor sommige bieren moet de temperatuur 6 graden bedragen, voor andere 12. Iedere zondag koppelen we alle vaten los van de leidingen die we dan met water doorspoelen. Er komt dus veel bij kijken. Bier smaakt het lekkerst als het goed vloeit. Een stilstaand vat is fataal.ˮ Daarom biedt het bierlokaal zijn gasten “degusharing” aan. Ze krijgen een plankje met twee proefglaasjes van 12,5 cl. en twee flessen bier. Er zijn ook halve en hele meters verkrijgbaar, waardoor de gasten verschillende bieren van de tap kunnen proeven.

Restaurant in Antwerpen: een Belgische klassieker met bier

Alle gerechten worden bereid met lokale producten en bier en geserveerd in het restaurant. Er staan echte Vlaamse klassiekers op de kaart, zoals kaas- en garnalenkroketten, stoofvlees, konijn met pruimen, waterzooi en chocolademousse. Bij ieder gerecht wordt een passend bier aanbevolen. Doordeweeks komen er veel zakenmensen, in de weekenden is het publiek meer gemengd: dan genieten toeristen en Belgen, en vooral steeds meer jongeren, van de sfeer in het Pelgrom en het culinaire aanbod.

“We hebben gewoonweg geen tijd om te poleren.ˮ

Toen het gastronomische concept op zijn kop werd gezet en alles werd gemoderniseerd, kwam er ook een nieuwe vaatwasmachine in de kelder te staan. Danny Oris vertelt: “Vroeger moesten we de glazen zelf wassen en poleren, maar dat kun je tegenwoordig echt niet meer bijhouden. Zo kregen we afgelopen weekend een bestelling van 10 Antwerpse meters, dat zijn 80 glazen in één keer. De oude vaatwasmachine paste niet in de nieuwe bar, had al de nodige jaren achter de rug en nog moesten we met de hand polerenˮ. Op advies van handelaar A. Vreys is daarom een M-iClean UM glazenspoelmachinevan MEIKO aangeschaft.

Glazenspoelmachine met meerwaarde

De nieuwe glazenspoelmachine is uitgerust met de osmosetechniek, waardoor poleren niet meer nodig is. “De meerwaarde die je krijgt is enorm. We besparen veel arbeidsuren. Snelheid is bij ons ook erg belangrijk. We hebben gewoonweg geen tijd om glazen zelf te poleren. De investering in het omkeerosmosesysteem betaalt zich snel uitˮ, vertelt de bedrijsleider.

Een besparing van middelen en geld dankzij de MEIKO glazenspoelmachine

“De glazenspoelmachine verbruikt veel minder water dan wanneer je met de hand wast. En water wordt steeds duurder! In sommige bruine cafés wordt nog wel met de hand gewassen, maar vanwege de kosten wordt het spoelwater steeds minder vaak ververst. Dat zorgt voor vette glazen en daardoor minder schuim in het bierglas. Weer terug naar de tijd van met de hand wassen en poleren is geen optie voor ons!ˮ zegt Danny Oris.