0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Restaurant McDonald’s Hazeldonk Oost

We gebruiken de machine echt heel vaak, op piekmomenten wel tientallen keren per uur.

“De vaatwasser moet heel eenvoudig in gebruik zijn. Iedereen moet ermee kunnen werken.”

McDonald’s Hazeldonk Oost aan de rijksweg A16 richting Rotterdam is in de zomermaanden de drukste van alle 250 vestigingen in Nederland. Touringcars vol toeristen rijden in deze periode af en aan, waardoor het in het restaurant hollen en stilstaan is. “Als er meerdere bussen tegelijk aankomen, betekent dat in een keer heel veel extra gasten. En die willen allemaal snel geholpen worden”, aldus restaurantmanager Stefan Krak.

Als fastfoodrestaurant verstaat McDonald’s natuurlijk als geen ander de kunst van snel en vers eten serveren. Daarvoor heeft de keten verschillende technieken ontwikkeld, zoals de kiosken bij de entree. Hier kunnen de gasten zelf hun bestelling plaatsen en rechtstreeks naar de keuken versturen. Het wachten in de rij is hierdoor aanzienlijk verkort. De bestelkiosken zorgen ook voor minder waste, een van de vijf thema’s waarmee de grootste restaurantketen ter wereld, met maar liefst 37.000 vestigingen in meer dan 100 landen en 69 miljoen gasten per dag, het verschil maakt.

Een andere pijler in het duurzaamheidsprogramma van McDonald’s is goed werkgeverschap.

Elke medewerker krijgt alle kansen om zich te ontwikkelen. Stefan is daar zelf een goed voorbeeld van. Ooit begon hij er als vakantiemedewerker. Een aantal jaren, verschillende vestigingen en interne opleidingen later is Stefan restaurantmanager van McDonald’s Hazeldonk Oost, dat 49 medewerkers telt en binnen plaats biedt aan 200 gasten. Stefan is verantwoordelijk voor alle operationele zaken en leidt daarnaast nieuwe managers op.

In de McDonald’s restaurants worden alle producten volgens strenge regels en procedures geproduceerd. Veiligheid en hygiëne staan hierbij centraal, ook in de sink (McDonald’s term voor de spoelruimte). “De vaatwasser wordt hier de hele dag door gebruikt. We wassen er alle keukenmaterialen mee, die dan ook meteen bacterievrij zijn en dat is heel belangrijk in de horeca.

"Door de goede ervaringen van McDonald’s Roosendaal met MEIKO hebben wij hier ook voor dit merk gekozen." 

Er kwam direct een accountmanager van MEIKO langs om ons te adviseren en vervolgens kwam iemand inmeten. Belangrijk voor ons is dat de machine goed schoonmaakt en degelijk is. En iedereen moet ermee kunnen werken, dus hij moet zeer eenvoudig in gebruik zijn. Zo zijn we op de M-iClean UM+ voorlader vaatwasmachine uitgekomen. Deze machine is helemaal van RVS, zelfs de spoelarmen. We gebruiken de machine echt heel vaak, op piekmomenten wel tientallen keren per uur. Alles wat erin gaat is vet en toch blijft de machine het gewoon goed doen. Zelfs toen er onlangs per ongeluk een bakje met zand inging, hij is niet stuk te krijgen. En we hebben er heel weinig werk aan, de machine houdt zichzelf gewoon schoon”, aldus een zeer tevreden Stefan.