0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Moge de Craft met je zijn! Voor Liebesbier in Bayreuth komt alleen nog een vaatwasmachine van MEIKO in aanmerking

5.000 glazen per avond vragen om de perfecte techniek

Liebesbier in Bayreuth

Bayreuth staat symbool voor topcultuur bij uitstek – en een buitengewone bierervaring. Liebesbier zij dank. De naam staat voor een van de meest imponerende brouwlocaties in het land; een combinatie van craftbierbrouwerij en gastronomie. Alles ‘Uit liefde voor het bier’. Dit motto vind je terug in elke baksteen van het imposante gebouw in het hart van de cultuurstad.

Daarvoor geeft Thomas Wenk samen met zijn vrouw Ute, Jeff Maisel en zakelijk partner Andrea Bauernfeind elke dag vol gas. Hij creëerde een paradijs van craftcultuur, geheel passend in het gebouw van de historische Maisel brouwerij uit 1887: grote evenementenruimtes, de tapperij in de charme van een Amerikaanse bar en een tastingroom voor vergaderingen met net dat ene extraatje. Dan is er nog het brouwerijmuseum, volgens het Guinness Book of Records het “meest uitgebreide biermuseum ter wereld”.

En daar middenin: het Liebesbier. Vanaf 8:30 uur wordt op de 300 stoelen binnen ontbeten. Als de temperaturen oplopen, komen dagelijks 1.000 hongerigen en dorstigen vanuit een straal van 100 km hiernaartoe. Hier wordt niet alleen gebarbecued, gegeten en gedronken, maar ook gebrouwen. Midden in de ruimte, alles en iedereen doet mee, niets is slechts bedoeld ter decoratie.

De ombouw van de oude brouwerij – een gigantische klus

Anderhalf jaar plannen maken, vervolgens anderhalf jaar verbouwen. Het proces was een succes en het resultaat een bijzondere locatie. Wenk is kok, hotelvakman en duizendpoot, geschoold in sterrenrestaurants en uitgerust met een voorliefde voor gastronomische concepten. Dat blijkt wel in Liebesbier. Geen poespas, alle materialen stralen integriteit uit, zijn puur en authentiek. In de open haard knettert hout, een raam laat de keuken zien en in de Dry Age rijpingskamer werp je een blik op de zoutblokken. Internationale streetart geeft alles net dat ene beetje meer. Esthetiek is er genoeg!

Bierliefhebbers hebben de keuze uit 21 tapbieren en ongeveer 100 craftbieren uit de fles, bijvoorbeeld de In your Face van de Crew Republic uit Unterschleissheim met een vleugje pijnhars. De geschoolde medewerkers helpen je graag bij je zoektocht.

Ook in de keuken klopt een crafthart. Wenks eisen zijn hoog. Regionaal ontmoet internationaal, klassiek ontmoet experimenteel. “Kwaliteit begint er mee de producten niet over de halve wereld te verschepen”, vertelt de gastronoom in hart en nieren. Zelfs het brood wordt zelf gebakken. Voor 2021 staat er in één keer een heel complex, met een craftbranderij, appartementen en een bijzonder boetiekhotel.

5000 glazen per avond: “Je leert dat kwaliteit op de lange termijn van doorslaggevend belang is!”

Van concerten tot poetry slams, er wordt altijd wat georganiseerd en dan is het druk, bijvoorbeeld bij het craftbrouwersfestival. Livebands, kunstenaars en brouwers veranderen het gebouw in één groot feest. Altijd aanwezig: het eigen glas, waarmee je het feestgedruis ingaat. Bij elke proeverij is er een schoon glas. Zo ontstaat een berg glazen met het hart-symbool, ongeveer 5.000 stuks zijn er dan in de omloop. Wassen zonder stoppen is dan het devies, anders dreigt er stilstand. Hier komt MEIKO om de hoek kijken.

Poleren? Ondenkbaar! Betrouwbaarheid en brandschone resultaten zijn een must. “Wij hadden vroeger ook andere merken, maar de ervaringen met MEIKO waren zo positief, dat wij nu voor alles daarop overstappen”, aldus Wenk. Vijf MEIKO vaatwasmachines zorgen voor topresultaten voor zowel glazen als keukengerei, waarvan drie M-iClean U glazenspoelmachines en een M-iClean H doorschuifmachine. Wenk hierover: “Je leert – op de lange termijn is kwaliteit van doorslaggevend belang. Dat zie je aan het wasresultaat, waardoor wij er nu al over nadenken om nog een transportvaatwasmachine aan te schaffen.”