Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC)

Het gebruik van de vaatwasmachines van MEIKO maakt deel uit van onze duurzaamheids- en milieudoelstellingen.

KLCC_view

Het stadscentrum van Kuala Lumpur staat bekend om zijn exclusieve winkelstraten en luxe hotels, evenals het fantastische uitzicht vanaf de legendarische Petronas Towers. Hier bevindt zich ook het Kuala Lumpur Convention Centre, het eerste congrescentrum in Azië dat de Gold Standard heeft gekregen van de AIPC, de internationale associatie van congrescentra.

Het speciaal gebouwde evenementencentrum in het hart van de wijk Kuala Lumpur City Centre strekt zich uit over vijf verdiepingen en beschikt op een oppervlakte van meer dan 33.000 m² onder meer over twee auditoria, een plenaire zaal en een plenair theater, een grote eetzaal, een feestzaal, drie vergaderzalen, spreekruimtes, acht expositieruimtes en een stand-alone evenemententent.

Het KLCC organiseert lokale en internationale conferenties, bedrijfsevenementen, beurzen en wedstrijden zoals het Food & Hotel Malaysia, de Asia Water Expo en de International Invention, Innovation & Technology Exhibition Malaysia (ITEX).

De toekenning van de Gold Standard door de AIPC getuigt van eersteklas prestaties op gebieden die belangrijk zijn voor congrescentra, zoals milieubewustzijn, klantenservice en de kwaliteit van faciliteiten en bedrijfsprocessen.

Grootste keuken van Maleisië

Het Kuala Lumpur Convention Centre exploiteert de grootste commerciële keuken in Maleisië. Sinds 2015 zijn hier verschillende vaatwasoplossingen van MEIKO geïnstalleerd. Dit zijn onder andere een FV250.2 gereedschappenwasmachine, twee M-iQ bandtransportmachines, een K200M korventransportmachine en een UPster U500 voorladervaatwasmachine.

Er zijn twee grote spoelkeukens. De ene grote spoelkeuken is bedoeld voor de grote eetzaal en feestzaal op verdieping 3, waar 2000 resp. 500 gasten plaats kunnen nemen. Twee M-iQ bandtransportmachines vormen hier de ruggengraat van de spoelkeuken. Deze machines beschikken over een geïntegreerde energieterugwinning en wassen het grootste deel van het serviesgoed en de buffetschalen. In vergelijking met de vorige generatie maken de machines van M-iQ een energie- en chemicaliënbesparing van 30 procent mogelijk.

De tweede grote spoelkeuken bedient exclusief het horecagedeelte van het congrescentrum. Hier wordt al het waswerk verricht door de K200M.

Een spoelkeuken zonder vervelende damp

MEIKO biedt totaaloplossingen voor vaatwasmachinesystemen en MEIKO South East Asia is trots op zijn reputatie op het gebied van klantenservice en ondersteuning. 

“Er gebeurt veel in de keuken. Er worden de beste gerechten gemaakt en geserveerd. Het is niet ongebruikelijk dat het laat wordt. We kunnen altijd rekenen op de ondersteuning van MEIKOˮ, zegt vertelt chef-kok Hisham bin Jaafar.

Tevreden voegt hij eraan toe: “De vorige vaatwasmachine genereerde veel damp. De spoelkeuken leek vaak op een sauna. Met het Air Concept van M-iQ kon dit probleem worden opgelost. Nu zijn de arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers veel beter en we zijn uitermate tevreden met het hygiënisch perfecte wasresultaat, dat we ook nog eens betrouwbaar bereiken in een prettige werkomgeving.ˮ

Onderhoud en verzorging

Chef-steward Parameswaran a/l Marimuthu Pillay is enthousiast dat de vaatwasmachines dag in dag uit continu kunnen draaien.

Serviesgoed, glazen, bestek, serveerschalen, keukengerei, buffetschalen en de vaatwasmachinebestendige accessoires voor buffetten van de talrijke evenementen die hier plaatsvinden, moeten worden afgewassen.

De werktijd is afhankelijk van de evenementen. Deze kan goed van 7 uur 's morgens tot de volgende dag 1 uur 's nachts duren.

Niet alleen de reinigings- en wasresultaten zijn verbeterd, ook het energieverbruik is verlaagd.

Bij het vorige wassysteem moest het waswater voor acceptabele resultaten elke twee uur worden ververst. Dankzij de zeer efficiënte filtering zijn de intervallen voor het verversen van het water bij de vaatwasmachines van MEIKO beduidend langer. Zo wassen de M-iQ vaatwasmachines tijdens het wasproces continu voedselresten uit de wastank zodat het waswater zo schoon mogelijk blijft.

(Kopie 26)

(Kopie 25)

[Translate to Niederländisch:]

Auch der Arbeitsaufwand ist gesunken. Schließlich führen die gegenüber dem alten System besseren Spülergebnisse zu einem schnelleren Durchsatz.

„Die Spülzeit hat sich verkürzt. Deshalb können unsere Mitarbeiter jetzt auch andere Aufgaben erledigen“, erklärt Parameswaran. „Kürzere Nutzungszeiten und seltenere Wasserwechsel ergeben in Kombination einen umweltfreundlicheren Betrieb. Es wird weniger Wasser nachgefüllt und wieder aufgewärmt. So sparen wir sowohl Wasser als auch Energie.“

Entsprechend dem Farbkonzept erkennt das Personal an der blauen Farbe der Spül- und Nachspülfilter mühelos, dass sie regelmäßig herausgenommen und gereinigt werden müssen. Das Farbkonzept und die einfache Zugänglichkeit in den MEIKO Maschinen erleichtern die Reinigung und Wartung und unterstützen dadurch die Lebensmittelsicherheit

 

(Kopie 28)

[Translate to Niederländisch:]

Parameswaran lobt außerdem die größere Bodenfreiheit unter den MEIKO Maschinen, die das Reinigen und Entfernen von Verschmutzungen an sonst schwer zugänglichen Stellen im Zuge der regelmäßigen Wartung erleichtert.

Natürlich haben Lebensmittelsicherheit und -hygiene oberste Priorität und Parameswaran ist überzeugt, dass MEIKO zu einer saubereren Zukunft beiträgt: „Mit MEIKO arbeiten wir sicherer, denn unsere Arbeitsumgebung hat sich verbessert und die erforderlichen Hygienestandards können einfacher eingehalten werden.

Erfahren Sie mehr über das KLCC.

(Kopie 29)

(Kopie 27)