0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution
Icon Gastronomie

Jungfraujoch, Zwitserland

M-iQ gastronomische vaatwasmachines - Efficiënte spoeltechniek op de Jungfraujoch

Jungfrauenjoch

Het "hoogtepunt" van een reis naar Zwitserland is de Jungfraujoch. Toeristen van over de hele wereld ontmoeten elkaar op de "Top of Europe" om op een hoogte van 3.454 meter te genieten van een hoogalpine wonderland van ijs, sneeuw en rotsen. Erom heen: bergmeren, watervallen, gletsjers, de bergen Eiger, Mönch en Jungfrau. Bezoekers kunnen rekenen op een adembenemend uitzicht dat zich bij mooi weer uitstrekt tot in de Vogezen en het Zwarte Woud.

 

De alpinisten bereiken het Jungfraujoch-plateau per tandradbaan, die bijna 1.400 meter overbrugt. Eindstation: het tunnelstation in het hoogst gelegen station van Europa.

Alle restaurants zijn voorzien van vaatwassers - alleen voor de locatie Eiger wordt de M-iQ gastronomische vaatwasmachine gebruikt.

Het is de hoogst gelegen MEIKO vaatwasser in Europa en zelfs bestand tegen ijle lucht.

Hij staat vijf uur per dag aan en reinigt in korte tijd duizenden servies- en bestekdelen.

Alle restaurants - en daarmee de gastronomische vaatwassers - worden 's zomers voorzien van smeltwater. "Op piekdagen hebben we zo'n 60.000 liter nodig", legt Andreas Wyss (hoofd Technisch Onderhoud) uit, "de waterreservoirs in de bergen bevatten 1000 kubieke meter.

 

We kunnen hier op de berg grotendeels zelfvoorzienend leven. In de winter pompen we bronwater omhoog door de spoortunnel in de berg, waar het zich mengt met het opgeslagen smeltwater. Voordat het hoogwaardige water uit de leiding stroomt, wordt het gefilterd, UV-gesteriliseerd en behandeld.

Het doel is om zo min mogelijk water boven 1.300 meter hoogte te pompen om energie te besparen. Door het geringe waterverbruik zal ook de gastronomische vaatwasser M-iQ haar bijdrage aan de reducering leveren, vooral omdat de energiewaarden ook positief zijn" Andreas Wyss: "We kozen voor de M-iQ met energieterugwinning, omdat we zuinig omgaan met grondstoffen en bewust en zorgvuldig omgaan met energie. Bovendien wast de korvenmachine snel en goed. Aan onze eisen wat betreft energiezuinige spoeltechniek wordt voldaan."