0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Bowcliffe Hall

Nooit meer poleren voor het beursgenoteerde Britse landgoed Bowcliffe Hall

"De vaat- en glazenspoelmachines van MEIKO zijn veel beter dan al hetgeen ik eerder was tegengekomen," aldus Topham.

Landgoed Bowcliffe Hall heeft een rijke geschiedenis. De prestigieuze locatie voor conferenties, bruiloften en evenementen in een Grade II-gebouw ligt net buiten Wetherby, en Robert Blackburn, de eerste Britse luchtvaartpionier, is één van zijn vorige eigenaren.
De ingenieur bouwde zijn eerste toestel in 1909, zes jaar nadat de gebroeders Wright hun allereerste vlucht maakten.
Bijna een eeuw later onthulde Bowcliffe Hall zijn evenementenfaciliteit Blackburn, dat gebouwd was in de vorm van een vleugel van één van die vroegere toestellen.

Het idee van een locatie voor evenementen in de vorm van een gigantische vleugel van een tweedekker, verscholen in de bossen en vol met meubilair in luchtvaartstijl, waaronder een tafel gemaakt van moderne assemblage van een vleugel in aluminium en een bar uit een motorkap, kwam van meervoudig ondernemer Jonathan Turner. Zijn visie bestond erin het erfgoed van Bowcliffe in ere te houden. Bowcliffe is het hoofdkantoor van zijn onderneming, The Bayford Group, die actief is op het gebied van energie, tankpassen, vastgoedinvestering en -ontwikkeling, verontreinigingspreventie en e-commerce.

John Topham, voormalig "Pub Chef of the Year" in het Verenigd Koninkrijk, staat in voor de catering, waarbij hij zowel de evenementen coördineert als een restaurant voor de zakelijke huurders van het landgoed runt.

Bowcliffe heeft twee FV40.2G GiO onderbouw glazenspoelmachines en een DV 80.2 GiO doorschuiver. Deze zijn via Port Catering geleverd en geïnstalleerd, een partner-distributeur van MEIKO die in Blackpool is gevestigd.

Topham zei dat hij voor MEIKO had gekozen, "nadat hij een hoop onderzoek had gedaan. De conclusie was dat MEIKO het beste werk leverde.

"Ik wilde met name zeker weten dat we niet heel veel tijd zouden gaan besteden aan het poleren van ons Riedel-glaswerk en fine bone china", legde hij uit.
“Ik heb producten van een aantal fabrikanten met elkaar vergeleken en met collega's uit de branche gesproken. De machines van MEIKO bleken in alle juiste etablissementen te worden gebruikt en werden van harte aanbevolen.

"En ook de service en ondersteuning was uitstekend". We hadden bijvoorbeeld geen waskorven meer - tijdens de renovatiewerkzaamheden zijn ze verloren geraakt -, dus ik legde mijn probleem voor aan Lee Hackett, Regional Sales Manager bij MEIKO, en meteen de dag erna kwam hij langs met een nieuw stel. Dat is voor mij een geweldig voorbeeld van klantenservice."

Topham is ook eigenaar van The General Tarleton Inn, in de 18e eeuw een herberg en nu een vijfsterrenrestaurant met een cocktailbar, dat vlakbij ligt in Ferrensby. Ook hier staat nu een DV 80.2 G GiO doorschuiver met geïntegreerde omgekeerde osmose – maar deze keer met MEIKO’s unieke 'geen facturen'-garantie van drie jaar.

"De vaat- en glazenspoelmachines van MEIKO zijn veel beter dan al hetgeen ik eerder was tegengekomen. Ik verhoogde de originele eisen aan een vaatwasser op Bowcliffe om MEIKO erin op te nemen, maar had geen budget om het 'geen facturen'-garantiepakket van drie jaar erbij te nemen," aldus Topham. "Echter, voor mijn eigen pub vond ik het wel vanzelfsprekend. We kunnen per week 1.500 couverts serveren en omdat we het zo druk hebben, wilde ik het allerbeste."

 Omgekeerde osmose systeem
Omgekeerde osmose - Professionele vaatwastechnologie

Net als bij het volledige demineralisatieproces, produceert een osmose-module vrijwel puur water. Onder druk wordt het water door een membraan gestuurd, waarbij bijna alle ongewenste substanties achterblijven.