0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution
Icon Gastronomie

Belton Garden Centre

Traditionele waarde voor tuincentrum

De koffiehoek en het restaurant van Belton Garden Centre staan bekend om de kwaliteit van de zelfbereide gerechten

Belton Garden Centre bij Grantham is veranderd van vaatwasleverancier en vervangt drie nieuwe doorschuivers die in 2014 zijn geïnstalleerd, tijdens een renovatie van de koffiehoek en het restaurant met 250 zitplaatsen en extra zitplaatsen op het terras, waar meer dan 5000 couverts per week worden geserveerd.

De drie vaatwasmachines die in 2014 geïnstalleerd zijn, waren geleverd door een Duitse concurrent van MEIKO. Een was uitgerust met omgekeerde osmose dat met name glaswerk en bestek een sprankelende glans geeft.

Belton Garden Centre is eigendom van de familie Elkington. Directeur Karen Elkington licht de redenen achter de keuze voor de nieuwe vaatwasmachineleverancier toe.

"Ze waren gewoon onbetrouwbaar en we hadden het ene probleem na het andere. We moesten twee of drie keer per week een monteur bellen, soms zelfs op achtereenvolgende dagen.

Afwassen is het belangrijkste werk in de keuken voor een druk bedrijf zoals het onze. Als de vaatwasmachine weigert, hebben we geen andere keuze dan onze service stop te zetten als we geen bestek meer hebben.

"De monteurs die kwamen om de omgekeerde osmose machine te repareren hadden geen idee en uiteindelijk werden de problemen zo groot dat de leverancier ons een extra jaar garantie gaf."

Deze verlengde garantieperiode was in het begin van 2017 afgelopen en de vaatwasmachineleverancier wilde Belton een nieuw onderhoudscontract aanbieden om het onderhoud van de drie vaatwasmachines voort te zetten.

"Ook al had hij - de fabrikant - zijn eigen machines tot nu toe onderhouden, met zijn eigen monteurs en reserveonderdelen, wilde hij extra geld van ons om de machines 'in een goed werkende staat' te brengen voordat hij een nieuw onderhoudscontract met ons wilde afsluiten.

"Op dat moment besloten we dat we de machines, met of zonder onderhoud, niet wilden, zelfs niet als ze gratis waren!"

 Omgekeerde osmose systeem
Omgekeerde osmose - Professionele vaatwastechnologie

Net als bij het volledige demineralisatieproces, produceert een osmose-module vrijwel puur water. Onder druk wordt het water door een membraan gestuurd, waarbij bijna alle ongewenste substanties achterblijven.

Belton Garden Centre is onderdeel van een groep en de andere vestiging in Ruskington werkt al jarenlang probleemloos met een MEIKO-vaatwasmachine.

Ironisch genoeg wilde Belton ten tijde van de renovatie in 2014 aanvankelijk een MEIKO-vaatwassysteem installeren, maar werden ze door hun cateringtoeleverancier overgehaald om een andere leverancier te kiezen, die de nieuwe cateringfaciliteiten had ontworpen en geïnstalleerd.

Belton heeft nu een MEIKO UPster K-M250-korventransportmachine en een MEIKO DV 80.2 GiO AC-doorschuifmachine.

“We hebben voor het MEIKO-pakket gekozen omdat we al wisten dat MEIKO-machines betrouwbaar zijn en dat Meiko goede service levert," zegt Karen Elkington.

“We hebben de machineopties besproken met Peter Nimmo, regionaal verkoopdirecteur van MEIKO, en Ross Genner, regionaal verkoopmanager, die ons goed advies gaven over capaciteit en doorvoer.

We hebben ook gekozen voor vijf jaar uitgebreide MEIKO-garantie.

De machines hebben laten zien dat ze betrouwbaar zijn en we hebben geen grote problemen gehad. De paar kleine probleempjes die we hadden met de machine in de vestiging in Ruskington, werden tijdens het eerste monteursbezoek opgelost.

MEIKO is een goed bedrijf met goed personeel en het is prettig met hen samen te werken. Al met al bieden ze uitstekende service."