0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

MS Artania

Overtuigd door de energie- en waterbesparende eigenschappen van de M-iQ-vaatwasmachine?

Cruiseschepen zoals de MS Artania, gecharterd door touroperator Phoenix Reisen uit het Duitse Bonn, worden naarmate ze ouder worden soms niet alleen mooier, maar ze kunnen zeker ook rendabeler worden.

De Artania is eigendom van het in Monaco gevestigde scheepsmanagementbedrijf V Ships en is een van de weinige cruiseschepen zonder binnenhutten. De Artania ging ongeveer een half jaar geleden voor drie maanden naar de gerenommeerde Lloyd-werf in Bremerhaven. Er werd 40 miljoen euro in de renovatie van het schip geïnvesteerd. Benjamin Krumpen, directeur van Phoenix Reisen, verheugde zich hierover:

"Met de MS Artania hadden we al een prachtig schip, nu is het nog mooier geworden!“

Het schip liep in 1984 als de "Royal Princess" van stapel. De vernieuwingen die zijn aangebracht beginnen bij de nieuwe motoren en variëren van nieuwe balkons en gerenoveerde passagiershutten tot een compleet nieuwe look voor het restaurant "Vier Jahreszeiten". Een vernieuwing die voor de passagiers minder in het oog springt, is de compleet nieuwe uitrusting van de spoelruimte in de scheepskeuken. Voor een deel van de bemanning worden de werkzaamheden hierdoor echter overduidelijk vergemakkelijkt en ook voor de hoge hygiënestandaards aan boord is dit van grote betekenis. De reden: "De oude machine uit 1998 was totaal onrendabel," aldus Christian Schumann, Fleet Interior Manager bij Phoenix Reisen.

Om die reden is gekozen voor een M-iQ-vaatwasmachine want:

"De energie- en waterbesparende eigenschappen van deze machine hebben ons overtuigd, naast de wens om met een andere fabrikant in zee te gaan."

Maar ook het innovatieve interfacedesign van Meiko was een belangrijk argument om een M-iQ-vaatwasmachine aan te schaffen: "Hoe eenvoudiger een machine te bedienen is, hoe minder fouten het bedienend personeel kan maken," vat Schumann samen. Dagelijks worden er meer dan 24.000 borden, glazen, kopjes, pannen, bestek etc. op de MS Artania gereinigd. Het grootste deel daarvan gaat in de M-iQ, die wordt aangevuld met een FV 250.2-universele spoelmachine om pannen te reinigen en een DV 80.2-doorschuiver in de Casablanca Bar.