0
Winkelwagentje
Contact
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Aida Cruises

Een van de belangrijkste uitgangspunten van het AIDA verenigingsschipconcept is het bieden van maaltijden van uitmuntende kwaliteit

Cruise toerisme is in. Momenteel zijn er rond de 250 luxe cruiseschepen in bedrijf in de verschillende oceanen. Een van de meest succesvolle cruiseschepen behoort tot de Duitse scheepvaartmaatschappij AIDA Cruises: Na haar lancering in 1996 was de AIDACara het eerste schip van haar soort met een informele verenigingsgeest op de hoge wateren.

Een van de belangrijkste uitgangspunten van het AIDA verenigingsschipconcept is het bieden van maaltijden van uitmuntende kwaliteit. Hiervoor is een geraffineerd systeem nodig dat het inventaris controleert. Het systeem dient te beschikken over een hoge capaciteit die het mogelijk maakt om grote hoeveelheden voedsel te verwerken, waaronder 75 soorten kaas, 190 soorten vers fruit, 17.000 kilo uien en meer van 48.000 kilo ananas. Een wekelijkse log voor de AIDAsol registreert de consumptie van 12 ton vlees, 6 ton vis, 16 ton vers fruit, 1700 kreeften en 34000 eieren. Daarnaast ook maar liefst 5000 liters rode en witte wijn. De brouwerij aan boord brouwt en serveert 22500 liter bier tijdens elke cruisereis.

De verwerking van zulke grote hoeveelheden voedsel om dagelijks culinaire hoogstandjes voor de gasten te kunnen bereiden vraagt om rotsvaste logistiek achter de schermen. Hoge hygiënestandaarden zijn absoluut essentieel, in het bijzonder met betrekking tot het vaatwassysteem op het schip. De vaatwastechnologie van MEIKO is op een aantal van AIDA’s cruiseschepen geïnstalleerd om kristal heldere en hygiënische vaatwasresultaten te kunnen garanderen, alsmede een betrouwbare verwerking van etensresten.

Duurzaamheid is belangrijk voor AIDA Cruises. Daarom doet het bedrijf mee in een onderzoeksproject in opdracht van de Duitse overheid

Duurzaamheid is belangrijk voor AIDA Cruises. Daarom doet het bedrijf mee in een onderzoeksproject in opdracht van de Duitse overheid dat zich richt op de ontwikkeling van brandstofcellen, met als doel het verbruik van fossiele brandstoffen door oceaanschepen te verminderen. Het bedrijf is ook bezig met het uitwerken van een 3-liter-schip concept, een project dat het brandstofgebruik van de AIDA cruises heeft beperkt tot een maximum van 3 liter per passagier op 100 afgelegde kilometers.

De volgende schepen zijn uitgerust met MEIKO technologieën:
AIDAvita, AIDAaura, AIDAdiva, AIDAbella, AIDAluna, AIDAblu, AIDAsol, AIDAmar, AIDAstella